Ga naar inhoud
MAP

Wolvega (Wolvegea)

Wolvega

Wolvega staat bekend om zijn paardendrafbaan. Het Victoriapark is één van de laatste vier overgebleven drafbanen van Nederland.

Wolwagham, zo heette de hoofdplaats van de gemeente Weststellingwerf 900 jaar geleden.

Nu is dat Wolvega en hier in het zuidoosten van Friesland spreken de inwoners trots hun eigen taal, het Stellingwerfs. 

Wolvega staat bekend om zijn paardendrafbaan. Het Victoriapark is één van de laatste vier overgebleven drafbanen van Nederland. Volgens de kenners, één van de mooiste van Europa. Meestal op vrijdag, kun je er een wedje leggen op de racers. 

In het centrum van Wolvega vind je voldoende aanbod van leuke horecazaken en winkels. Ook zijn er enkele monumentale panden te zien zoals het oude stadhuis, de kerk op de hoogte en een mooie korenmolen genaamd 'Windlust'.

Doe een bierproeverij bij de Pub 84 en geniet van de lokale bieren die hier met veel liefde worden gebrouwen. Mocht je niet van bier houden, ga dan naar het recent gerenoveerde gemeentehuis, voor een lekkere lunch met een Italiaanse touch. 

Restaurant Smink is ook een aanrader in Wolvega: het restaurant staat landelijk bekend om zijn uitstekende menu's die onder andere met een foodprinter worden bereid!

Rondom Wolvega vind je mooie natuur. Vanuit het dorp ben je zo in het waterrijke natuurgebied Rottige Meente en op eiland Driewegsluis in river 'De Linde'. Van hieruit ben je ook zo in Nationaal Park de Weerribben Wieden, net ten zuiden van Friesland. 

Dus: Wolvega is een goede plek voor jouw stop in Friesland, en je kunt er ook nog blijven logeren in één van de hotels of B&B's. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wolvega (Wolvegea)

8472 AS Wolvega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten