Ga naar inhoud
MAP

Incentives

Beloon en stimuleer je medewerkers of relaties met een reis naar Zuidoost Friesland. Hier vind je de leukste locaties en activiteiten van heel Nederland. Met in de nabijheid altijd de natuur; volop frisse lucht en minimaal 1,5 meter ruimte gegarandeerd! 

Hieronder geven we tips waar in Het Andere Friesland je een verrassende incentive kunt organiseren. Jouw collega's of relaties zullen zich absoluut gewaardeerd voelen na zo'n incentive reis!

Zoek je een leuke locatie als uitvalsbasis voor je incentive reis? Ga eens kijken in Zuidoost Friesland.

Hier vind je zowel luxe als meer informele locaties in de bossen, vlakbij de hei of grenzend aan een wei. Voor kleine en grote gezelschappen, met of zonder overnachtingsmogelijkheden. Vraag je favoriete locatie naar hun succesprogramma, zo heb je goede input voor de activiteiten tijdens je event.   

Interessante locaties:

Tijdens je incentive de natuur in? Het kan makkelijk in Zuidoost Friesland. Overal bevinden zich kleine en grote natuurgebieden. Er zijn zelfs 3 Nationale Parken in de regio.

Ga een kayakken onder leiding van een boswachter door de Rottige Meente, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa waar je nog otters kunt spotten. Of ga trainen volgens de Chinese bewegingsleer Qigong, gewoon tussen de weilanden bij Haule. Wil je rustig aan doen, ga dan op pad met een schaapskudde over de heide bij Bakkeveen bijvoorbeeld. 

Vergaderbreaks in de natuur:

 • Kayakken

  Vanuit een kayak beleef je natuurgebied de Rottige Meente op z'n best. 

  Kayakken Kano Rottige Meente
 • Qigong training

  Tijdens deze training leer je je lichaam ontspannen en energie echt te voelen!

  Qigong training qigong tai chi
 • Schapenhoeden

  Ontdek het buitenleven op de Friese heide met schapenhoedster Hilde.

  Schapenhoeden Schapenkudde

Na een lange dag, is het ’s avonds heerlijk aanschuiven bij één van de restaurants in Zuidoost Friesland. Voor Friese streekproducten zit je goed in deze regio.  

Bij restaurant Smûk in Katlijk eet je vlees van de big green egg, terwijl de koeien ernaast in de wei lopen. Ga je naar restaurant Het Spijshuys in Boarnburgum, dan kun je genieten van een combinatie van Zwitserse en Friese smaken. De Herberg van Smallingerland is een goede keuze voor klassieke fijnproevers.

Ook bij Fidèle in Drachten kun je een fantastische gastronomische avond beleven. En heb je zin in modern Italiaans tafelen? Bezoek dan Frisone Pazzo (Gekke Fries) in de oude technische school van Heerenveen. Ook bijzonder: eten van de foodprinter bij restaurant Smink in Wolvega. Je leest het; culinaire keuze genoeg in Het Andere Friesland.

Aanbevolen restaurants:

Verras je bestuursleden, collega's of relaties met exclusieve activiteiten. Tijdens deze activiteiten heb je de mogelijkheid op informele wijze tot elkaar te komen. 

Denk daarbij aan golfen op één van de drie golfbanen die Zuidoost Friesland rijk is, aan het beoefenen van paardensport met echte gitzwarte Friezen of een klassieke autorally rijden.  

Onze favorieten:

 • Rally rijden

  Bij autorally's draait alles om samenwerking tussen bestuurder en navigator. 

  Rally rijden Klassieke rally rijden
 • paardensport

  Probeer eens te ringsteken vanuit een rijtuig voortgetrokken door Friese paarden!

  paardensport Ringrijden Friese Paarden
 • Golfen

  Wees welkom op de golfcourse in Beetsterzwaag, Appelscha of Heerenveen. 

  Golfen Golfpark de Hildenberg

Zoek je iets bijzonders? Een locatie die je privé af kunt huren met je gezelschap voor een meeting of private dinner?

Denk dan eens aan één van onze landgoederen of stap aan boord van een vergaderschip, compleet met big green egg barbecue. Tenslotte zijn er een aantal restaurants die ruimte bieden voor confidentieel vergaderen, al dan niet in combinatie met private dining. Op deze bijzondere locaties kun je overigens niet logeren, daarvoor hebben we weer andere hidden gems.  

Exclusief af te huren: