Ga naar inhoud
MAP

Heisessies in Friesland

Een punt op de horizon zetten met je management team, bestuur of relaties. Zuidoost Friesland is dé plek voor een inspirerende heisessie of boardmeeting. Je kunt hier letterlijk de hei op en hebt dan ook nog keuze uit verschillende heidegebieden; stuk voor stuk prachtig om te zien. 

Hieronder geven we tips waar in Het Andere Friesland je een succesvolle meeting kunt beleggen!

Je heisessie of boardmeeting soepel laten verlopen? Vertrouw op de kwaliteit van meetinglocaties met overnachtingsfaciliteiten in Zuidoost Friesland.

Zo kun je voor een vijfsterren service in een klassieke setting terecht bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Hotel Lunia in het sfeervolle dorp Oldeberkoop is ook gevestigd in zo'n klassiek pand.    

Hou je van wat strakker design, kies dan voor vergaderboerderij De Turfhoeke in Gorredijk of Uitgerust voor Zaken in Heerenveen.

Hotel Tjaarda bevindt zich in de adellijke bossen van Oranjewoud en conferentielocatie Nieuw Allardsoog ligt aan de rand van het gelijknamige heidegebied, beide geschikte locaties voor je heisessie.

Luxe locaties voor meerdaags verblijf:

Tijdens je driedaagse de natuur in? Het kan makkelijk in Zuidoost Friesland. Overal bevinden zich kleine en grote natuurgebieden. Er zijn zelfs 3 Nationale Parken in de regio.

Ga een kayakken onder leiding van een boswachter door de Rottige Meente, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa waar je nog otters kunt spotten. Of ga trainen volgens de Chinese bewegingsleer Qigong, gewoon tussen de weilanden bij Haule. Wil je rustig aan doen, ga dan op pad met een schaapskudde over de heide bij Bakkeveen bijvoorbeeld. 

Vergaderbreaks in de natuur:

 • Kayakken

  Vanuit een kayak beleef je natuurgebied de Rottige Meente op z'n best. 

  Kayakken Kano Rottige Meente
 • Qigong training

  Tijdens deze training leer je je lichaam ontspannen en energie echt te voelen!

  Qigong training qigong tai chi
 • Schapenhoeden

  Ontdek het buitenleven op de Friese heide met schapenhoedster Hilde.

  Schapenhoeden Schapenkudde

Na een lange vergaderdag is het ’s avonds heerlijk aanschuiven bij één van de restaurants in Zuidoost Friesland. Voor Friese streekproducten zit je goed in deze regio.  

Bij restaurant Smûk in Katlijk eet je vlees van de big green egg, terwijl de koeien ernaast in de wei lopen. Ga je naar restaurant Het Spijshuys in Boarnburgum, dan kun je genieten van een combinatie van Zwitserse en Friese smaken. De Herberg van Smallingerland is een goede keuze voor klassieke fijnproevers.

Ook bij Fidèle in Drachten kun je een fantastische gastronomische avond beleven. En heb je zin in modern Italiaans tafelen? Bezoek dan Frisone Pazzo (Gekke Fries) in de oude technische school van Heerenveen. Ook bijzonder: eten van de foodprinter bij restaurant Smink in Wolvega. Je leest het; culinaire keuze genoeg in Het Andere Friesland.

Aanbevolen restaurants:

Verras je bestuursleden, collega's of relaties met exclusieve activiteiten als uitstekende onderbreking van het officiële gedeelte. Tijdens deze activiteiten heb je de mogelijkheid op informele wijze tot elkaar te komen. 

Denk daarbij aan golfen op één van de drie golfbanen die Zuidoost Friesland rijk is, aan het beoefenen van paardensport met echte gitzwarte Friezen of een klassieke autorally rijden.  

Onze favorieten:

 • Rally rijden

  Bij autorally's draait alles om samenwerking tussen bestuurder en navigator. 

  Rally rijden Klassieke rally rijden
 • paardensport

  Probeer eens te ringsteken vanuit een rijtuig voortgetrokken door Friese paarden!

  paardensport Ringrijden Friese Paarden
 • Golfen

  Wees welkom op de golfcourse in Beetsterzwaag, Appelscha of Heerenveen. 

  Golfen Golfpark de Hildenberg

Zoek je iets bijzonders? Een locatie die je privé af kunt huren met je gezelschap voor een meeting of private dinner?

Denk dan eens aan één van onze landgoederen of stap aan boord van een vergaderschip, compleet met big green egg barbecue. Tenslotte zijn er een aantal restaurants die ruimte bieden voor confidentieel vergaderen, al dan niet in combinatie met private dining. Op deze bijzondere locaties kun je overigens niet logeren, daarvoor hebben we weer andere hidden gems.  

Exclusief af te huren:

Tijdens zo'n driedaagse is het zaak om fit en scherp te blijven. We adviseren je nog vóór het ontbijt een activiteit als ochtendritueel te ondernemen.

Drink een glas water en maak een wandeling door Het Andere Friesland; een geweldige manier om de dag stress-vrij te beginnen. Of kiezen jullie liever voor een yoga sessie of intensieve bootcamp?

Aangename ochtendrituelen:

 • Yoga sessie

  Begroet de zon en wordt rustig wakker tijdens een yoga sessie onder leiding van een professionele yoga docent.  

  Yoga sessie Yoga outdoor
 • Wandeling

  Maak nog vóór dag en dauw een wandeling en zet al je zintuigen aan. Het zet de toon voor de rest van je dag!

  Wandeling Wandelen buiten
 • Bootcamp

  Fit aan de nieuwe dag beginnen? Onderga een heuse bootcamp onder leiding van een strenge instructeur. 

  Bootcamp Bootcamp outdoor