Ga naar inhoud
MAP

Breng een bezoek aan Zuidoost Friesland

Wil je een dagje uit in het Noorden? Een weekendje weg of juist een hele vakantie doorbrengen op een mooie plek in Nederland? Kies dan voor Zuidoost Friesland: Het Andere Friesland.  

Hieronder vind je een overzicht van alle evenementen. En een opsomming van alle bedrijven waar je kunt overnachten, eten of een activiteit kunt ondernemen. 

Wat een prachtige omgeving en gastvrije Friezen!

Uit gastenboek 't Stee fan Anne P.

Bedrijven in Zuidoost Friesland

Het Andere Friesland biedt onverwacht leuke B&B's, campings, restaurantjes en boerderijwinkels. Daarnaast zijn er interessante musea en leuke activiteiten voor een dagje eropuit. Zoek hieronder jouw favoriete plekje in Zuidoost Friesland.

Wat zoek je

17 resultaten

 • Echopperz de Veenhoop

  Echopperz de Veenhoop

  E-Chopper Verhuur De Veenhoop: Ontdek Friesland op een Unieke Manier Verken de schoonheid van Friesland met onze E-Chopper tours vanuit De Veenhoop. Geniet van stilte en natuur op routes door Nationaal Park De Alde Feanen, over pontjes naar Grou en Akkrum, of door het bosrijke Beetsterzwaag.

  De Veenhoop
 • De Fochtel

  De Fochtel

  Sinds 2010 is dit stuk ingericht voor de natuur en onderdeel van het Fochteloërveen. Een belangrijke buffer voor het overgebleven hoogveen.

  Fochteloo
 • Nijega Skieppekamp gemaal

  Nijega Skieppekamp gemaal

  Aan de rechterkant zie je een gemaal, de Nijega Skieppekamp gemaal. En vlak bij het gemaal vind je het meertje: Smeliester Sân. Op deze plek hebben jagers vroeger hun tenten opgezet.

  Oudega
 • Terband

  Terband

  Terband is een streekdorp. Samen met de dorpen Luinjeberd, Tjalleberd en Gersloot vormt dit de streek van het oude Aengwirden.

  Terband
 • Poppebeam Jubbega

  Poppebeam Jubbega

  In het Zuidoost Friese dorpje Jubbega staat een bijzondere boom. Het gaat om een heel dikke laag vertakte beuk, met een gat erin. De stamomtrek is maar liefst 540 centimeter.

  Jubbega
 • De Frije Wiken

  De Frije Wiken

  De Frije Wiken is een prachtig gebied in Zuidoost Friesland, bestaande uit 14 dorpen die in het hart van Zuidoost Friesland liggen en een geschiedenis van grote armoede kennen, maar vandaag de dag heel rijk met natuurschoon bedeeld zijn.

  Gorredijk
 • Zwerfkei Rottum

  Zwerfkei Rottum

  In Zuidwest Friesland, bij Rottum, ligt de grootste zwerfkei van Friesland. Tijdens de Saale-ijstijd 200.000 jaar geleden is de steen met het ijs meegevoerd vanuit het gebied Uppland in Zweden.

  Rottum
 • Uitkijkplek

  Uitkijkplek

  Wat een heerlijk uitzicht. Laten we hier nog even genieten van het veenlandschap, van de grassen, van het water. Het lijkt alsof hier nog nooit iemand...

  Fochteloo
 • Uitkijktoren Aekingerzand

  Uitkijktoren Aekingerzand

  Hier bij de uitkijktoren in het Aekingerzand heb je een prachtig zicht over een groot deel van het stuifzandgebied en de heidevelden.<br /> Wist je tr...

  Appelscha
 • Vogelkijkhut voor niet-bestaande vogels

  Vogelkijkhut voor niet-bestaande vogels vogelkijkhut spanga

  Een bijzondere vogelkijkhut kun je dit wel noemen. Te vinden aan het Voetpad in natuurgebied Rottige Meente.

  Spanga
 • Ravenswoud

  Ravenswoud

  De naam Ravenswoud is een verwijzing naar het Ravensmeer dat er ooit was, en de bosrijke omgeving. Pas in 1952 kreeg het dorpsstatus.

  Ravenswoud
 • Melkfabriek de Tjongervallei

  Melkfabriek de Tjongervallei

  De melkfabriek in Delfstrahuizen is ontstaan nadat er vanwege armoede en werkeloosheid veel onrust heerste in de omgeving.

  Delfstrahuizen
 • Grand Canal

  Grand Canal

  In het prachtige Oranjewoud ligt museum Belvédère. Het gebouw, ontworpen door Eerde Schippers is dwars op het water van de Prinsenwijk gebouwd. In het museum heb je een geweldig uitzicht over het Grand Canal. Het museum Belvédère werd in 1703 ontworpen.

  Oranjewoud
 • Zwartendijksterschans

  Zwartendijksterschans Zwartendijksterschans

  De Zwartendijksterschans is misschien wel de best bewaarde schans van de Friese Waterlinie. Net als vele andere verdedigingswerken werd deze schans tijdens de Tachtigjarige oorlog gebruikt om de Spanjaarden tegen te houden.

  Een-West
 • Klokkenstoel Sonnega

  Klokkenstoel Sonnega

  De klokkenstoel van Sonnega is een Rijksmonument. De klokken worden geluid bij begrafenissen en tijdens Oud & Nieuw.

  Sonnega
 • Overtuin Lyndenstein

  Overtuin Lyndenstein Het Neptunusbeeld in de overtuin van Lyndenstein

  De Overtuin van Lyndenstein ligt tegenover Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Hier is van juni t/m september 2021 de tentoonstelling 'Van Lyndens Erfenis' te zien. Dit gratis toegankelijke park in Engelse landschapsstijl is zeker een bezoek waard.

  Beetsterzwaag
 • Le Roy tuin Heerenveen

  Le Roy tuin Heerenveen

  De Le Roy tuin in Heerenveen is een kilometer lange groenstrook in de openbare ruimte waar mens, plant en dier eindeloos in de tijd samenwerking. Het is een ecokathedraal die sinds 1966 in ontwikkeling is naar de ideeën van Louis G. Le Roy

  Heerenveen