Ga naar inhoud
MAP

Nijega Skieppekamp gemaal

Oudega

Aan de rechterkant zie je een gemaal, de Nijega Skieppekamp gemaal. En vlak bij het gemaal vind je het meertje: Smeliester Sân. Op deze plek hebben jagers vroeger hun tenten opgezet.

In dit bosrijke gebied zie je een gemaal, ook wel de Nijega Skieppelkamp gemaal genoemd. En vlakbij dit gemaal zie je Smeliester Sân, Verder zie je aan de overkant van het meertje het Friese dorp Smalle Ee. Voor fietsers en wandelaars is dit een geweldige plek om tot rust te komen. Lekker uitrazen in de Friese natuur of even willen ontsnappen van de dagelijkse sleur, hier op deze plek kan het.

In de prehistorische tijd leefden hier vroeger jagers. Kleumend bij het vuur en gehuld in dierenhuiden, de jagers die op deze plek hebben gekampeerd hebben het niet makkelijk gehad. Er zijn hier ooit sporen gevonden van vijf vuurhaarden. Ook zijn er in deze omgeving meerdere vondsten gevonden die de aanwezigheid van de jagers hebben bevestigd. Rond 500 voor christus vertrokken de jagers naar hogere plekken. De zeespiegel steeg omdat de temperatuur begon te stijgen. Hierdoor kwam het water de laaggelegen gebieden in, zo ook in dit gebied. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Nijega Skieppekamp gemaal

Nijega Skieppekamp gemaal
Skieppekampen
Oudega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten