Ga naar inhoud
MAP

Speurtocht Kees Koolmees

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Tijdens een leerzame speurtocht in het bos ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. En aan het einde timmer je je eigen vogelhuisje.

Dierenspeurtocht Kees Koolmees

Kom op donderdag 15 of 22 februari naar het Buitencentrum Drents-Friese Wold voor het lopen van een leuke dierenspeurtocht over Kees Koolmees. Je kunt starten tussen 11.00 en 15.00 uur en leert tijdens een korte wandeling van alles over het leven van dit vogeltje met zijn zwarte petje en stropdas. Na afloop van de speurtocht staan er vrijwilligers klaar om je te helpen bij het timmeren van een nestkastje. Dit kun je dan ophangen in de tuin, zodat er in de lente een mezenpaartje een nestje in kan maken. Wie weet heb jij dan straks wel een hele mezenfamilie in de tuin wonen!

Hoewel het nog volop winters kan zijn in deze tijd van het jaar, beginnen de dagen te lengen en is er bij dagen met volop zonneschijn ook al het eerste voorzichtige vogelgezang te horen.

Als het nog iets meer lenteachtig wordt, zullen de vogels echt beginnen met het fluiten van hun eigen (liefdes)liedjes, want dat is in de vogelwereld de manier om je partner te vinden.

Ook koolmezen kunnen er wat van, hoewel minder melodieus dan een roodborst of een vink, ze hebben echt wel wat te vertellen.

Als er dan een prachtig mezenkastje klaar hangt om een liefdesnestje in te kunnen bouwen, dan zit Kees Koolmees helemaal gebakken! 

Datum: donderdag 15 en 22 februari
Tijd: 11.00-15.00 uur (vrije inloop)
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: €9,50 per kind (incl. nestkastje timmeren)
Aanmelden noodzakelijk: https://www.staatsbosbeheer.nl/keeskoolmeesdfw

Wanneer:
t/m 22 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Speurtocht Kees Koolmees
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten