Ga naar inhoud
MAP

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Appelscha

Het Drents-Friese Wold, een groots natuurgebied waar je de wilde natuur kan beleven! Buitencentrum Drents-Friese Wold bij Appelscha is hét startpunt voor een dagje uit.

Buitencentrum Drents-Friese Wold is de toegangspoort van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het centrum is goed bereikbaar vanaf de provinciale weg en heeft veel parkeerruimte.

In het Buitencentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het Nationaal Park. In het centrum bevindt zich ook een winkel met een uitgebreid assortiment natuurboeken, cadeaus en streekproducten, Bosbrasserie IJgenweis en een plek om te vergaderen.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd en kinderen kunnen zichzelf verkleden als boswachter of das. Er zijn educatieve programma’s, recreatieve routes en doe- en ontdekpaden. Bijzonder is het Familiepad, dat geschikt is voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele beperking.

Je hoeft niet op je eigen houtje het bos te verkennen. Het Buitencentrum organiseert het gehele jaar door excursies en andere activiteiten. Houdt de website van Staatsbosbeheer in de gaten

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten