Ga naar inhoud
MAP

Relaties & Contrasten II – de collectie van Hans en Cora de Vries

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Belvédère, Heerenveen

In de tentoonstelling Relaties & Contrasten II – de collectie van Hans en Cora de Vries zijn werken te zien van o.a. Karel Appel, Armando, Gerrit Benner, Eugène Brands, Alphons Freymuth, Piet Ouborg, Jan Schoonhoven en Willem de Kooning.

In het voorjaar van 2020 organiseerde Museum Belvédère de omvangrijke tentoonstelling Relaties en Contrasten – de collectie van Hans en Cora de Vries. Vanwege de coronacrisis moest het museum echter zijn deuren sluiten, waardoor de tentoonstelling alleen digitaal bezocht kon worden. In een andere samenstelling, met meerdere werken die toen niet werden getoond presenteert Museum Belvédère in het najaar een vervolg op het ambitieuze project.

Collection d’art in Amsterdam

Van 1969 tot aan 2004 leidde Cora de Vries (1944-2010) de befaamde galerie Collection d’art in Amsterdam, waar vele toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeerden. Parallel aan het galeriebeleid bouwde ze samen met haar man Hans de Vries een imposante privéverzameling op. Daarbij zocht het echtpaar nadrukkelijk naar kunstwerken die elkaar versterken in relaties of in contrasten. 

Relaties & Contrasten

De tentoonstelling Relaties & Contrasten – de collectie van Hans en Cora de Vries die Museum Belvédère in 2020 organiseerde, was een vervolg op de tentoonstelling Collection d’art – een galerie, die in 2015 te zien was in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen. 

Relaties & Contrasten II

De collectie van Hans en Cora de Vries is samengesteld op grond van stilistische verwantschappen en contrasten. Volgens dat uitgangspunt, stelt Museum Belvédère in het najaar een geheel nieuwe expositie samen, waarin andere verwantschappen en contrasten worden belicht. In de expositie zijn werken te zien van Wobbe Alkema, Karel Appel, Armando, Georg Baselitz, Gerrit Benner, Eugène Brands, Jean Dubuffet, Alphons Freymuth, Hans van Hoek, Piet Ouborg, Jan Schoonhoven, Willem de Kooning, Thijs Rinsema, Markus Lüpertz, Bram van Velde en vele anderen.

Wanneer:
t/m 11 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 14,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Relaties & Contrasten II – de collectie van Hans en Cora de Vries
Museum Belvédère

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448MT Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten