Ga naar inhoud
MAP

Speurtocht Eddy de Eekhoorn

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Kom onze speurtocht doen en leer alles over Eddy Eekhoorn. Incl voederplank timmeren.

Op dinsdag 30 april wordt door de boswachters van Staatsbosbeheer een speurtocht over Eddy de Eekhoorn uitgezet bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Je kunt deze route zelfstandig met je (groot-) ouders lopen. Door middel van verschillende opdrachten en diverse weetjes, leer je dit grappige diertje met zijn rode pluimstaart steeds beter kennen.

Na afloop van de speurtocht kun je een voederhuisje timmeren voor eekhoorns. Als je dat ophangt op een plek waar eekhoorns zitten, willen ze vast wel eens pinda’s bij je komen snacken. Als er geen eekhoorns zijn in de buurt van waar je woont, kun je ook kiezen voor het timmeren van een vlinderkastje of een nestkastje.

Ben je niet zo handig met spijkers en hamer? Er zijn vrijwilligers van Staatsbosbeheer aanwezig die je even kunnen helpen.

Aanmelden voor deze activiteit is gewenst, zodat je verzekerd bent van een plekje aan de timmertafel. Je kunt starten tussen 11.00 en 15.00 uur.

Bosliefhebber

De eekhoorn is een echte boombewoner die houdt van een bosrijke omgeving. Hij wordt ook wel de gewone- of rode eekhoorn genoemd. Het is een knaagdier, net als hamsters, muizen en bevers. De latijnse naam van de eekhoorn, Sciurus vulgaris, betekent ‘gewone schaduwstaart’. Dat is vanwege zijn karakteristieke zithouding, met de staart over de rug.
Het is ook een echte acrobaat, die vliegensvlug langs de boomstam omhoog en omlaag kan rennen en zelfs lijkt te kunnen vliegen als hij van boomtop naar boomtop overspringt.

Leer dit en meer tijdens de speurtocht over Eddy de Eekhoorn op 30 april. 

Leesvoer over eekhoorns

In de winkel van het Buitencentrum zijn meerdere leuke boeken te koop over de eekhoorn. Zo is er het prentenboek ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ voor de kleintjes. Over een ruzie over de allerlaatste dennenappel. 

Leuk voor volwassenen is het cadeauboek ‘Eekhoorns, wijsheid in een notendop’. In dit boek vind je allerlei leuke eekhoornfoto’s met knabbelende quotes en (tegeltjes-)wijsheden.

Natuurlijk zijn er ook allerlei andere leuke cadeauartikelen te vinden.

Informatie in het kort:

Datum: Dinsdag 30 april 2024

Tijd: 11.00-15.00 uur

Start:   Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

kosten: € 9,50, (incl. voederkastje timmeren) 

Wanneer:
t/m 30 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Speurtocht Eddy de Eekhoorn
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten