Ga naar inhoud
MAP

Watersportdag Drachten 2024

de Wilgen

Een watersportdag vol activiteiten om kennis te kunnen maken met verschillende watersporten. Tevens demonstraties, challenges en aanwezige verenigingen voor toelichting op de sport.

Op zaterdag 8 juni organiseert Watersportvereniging Drachten-Veenhoop in samenwerking met andere partijen een dag vol met activiteiten om kennis te maken met watersporten. Gedurende de dag zijn er 3 blokken met activiteiten om aan deel te nemen en in de pauzes tussendoor zijn demonstraties en korte challenges waar je aan kunt deelnemen. 

In 3 verschillende tijdsblokken kan er deelgenomen worden aan: Optimist zeilen (voor de kinderen t/m 12 jaar), valkzeilen, skûtsje varen, kanovaren, suppen en sloeproeien. Daaromheen zijn er onder andere demo's van Reddingsbrigade Drachten, kano polo, e-foil en challenges zoals fok hijsen en op de ergometer roeien. 

Bij deelname aan de activiteiten in de tijdsblokken is het bezit van een zwemdiploma verplicht. Houdt er rekening mee dat de andere activiteiten plaatsvinden naast het water, kinderen zonder zwemdiploma meenemen naar deze dag is op eigen risico en daarbij wordt het dragen van een reddingsvest aangeraden. 

Activiteitenblokken: 

Gedurende de dag zijn er 3 blokken van 1,5 uur waarin deelgenomen kan worden aan optimist zeilen (voor de kinderen t/m 12 jaar), valkzeilen, skûtsje varen, kanovaren, suppen en sloeproeien. Voor deze blokken kun je een half uur van tevoren aanmelden zodat er op de starttijd ook met de instructeurs begonnen kan worden. Tussen 9:00-9:25 uur is aanmelden voor blok 1, tussen 11:00-11:25 uur is aanmelden voor blok 2 en tussen 14:00-14:25 is aanmelden voor blok 3. De blokken zelf beginnen op het half uur en duren 1,5 uur. Tussen 13:00-14:00 uur zal er een programma met demo activiteiten plaatsvinden waar de bezoekers naar kunnen kijken en is de mogelijkheid om te lunchen. 

Agenda 

09:00 - 11:00 

Blok 1: Valkzeilen, Optimisten, Skûtsje, Kanovaren, Suppen, Sloeproeien 

11:00 - 13:00 

Blok 2: Valkzeilen, Optimisten, Skûtsje, Kanovaren, Suppen, Sloeproeien 

13:00 - 14:00 

Lunch, demo activiteiten & challenges. 

14:00 - 16:00 

Blok 3: Valkzeilen, Optimisten, Skûtsje, Kanovaren, Suppen, Sloeproeien 

Tickets: 

Voor deze dag worden 2 verschillende tickets gehanteerd: 

Ticketoptie 1: €5,- waarbij je toegang hebt tot alle challenges, demo's kunt bekijken en een lunch aangeboden krijgt. 

Ticketoptie 2: €7,50 waarbij je toegang hebt tot alle challenges, demo's kunt bekijken deel kunt nemen aan 2 van de 3 blokken activiteiten en een lunch aangeboden krijgt. Bij aanschaf van dit ticket kan de top 3 activiteiten worden doorgegeven en eventuele voorkeur van tijdsblokken. 

Aan de hand van de opgaven gaat de organisatie een indeling maken voor de activiteiten. Deelname aan 2 blokken wordt gegarandeerd. 

Let op: Als uw kind deel gaat nemen aan de blokken en u wilt zelf aanwezig zijn, deel kunnen nemen aan challenges en gebruik willen maken van het lunchaanbod en verenigingsaanbiedingen (of een van deze onderdelen), is het aanschaffen van een optie 1 ticket verplicht. 

Tickets zijn aan te schaffen via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-watersportdag-drachten-830096008507  

 Organisaties: 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Watersportvereniging Drachten-Veenhoop 

Kanovereniging De Frosken 

Roeivereniging De Dragt 

Skûtsje Doeke van Martena 

Reddingsbrigade Drachten 

Solarteam Sunflare 

Drachtster Dollen 

Sportkakkoord Smallingerland 

In samenwerking met Sportbedrijf Drachten.

Wanneer:
8 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Watersportdag Drachten 2024

Watersportvereniging Drachten-Veenhoop
Gaasterdjip 5
9213VP de Wilgen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten