Ga naar inhoud
MAP

Suor Angelica

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Gorredijk

Tussen kerst en oud & nieuw wordt Puccini’s dramatische opera Suor Angelica opgevoerd in in de imposante, monumentale boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk.

Suor Angelica

Een dramatische opera -in een imposante, monumentale boekenhal- over veroordeling, verlies en verlangen.

Met Puccini’s Suor Angelica - tussen kerst en oud & nieuw opgevoerd in een sfeervolle, monumentale boekenhal - wordt Friesland opnieuw getrakteerd op een bijzondere opera. De makers van Wadopera Peter Grimes (2021) hebben ditmaal gekozen voor een prachtige binnenlocatie van beton, hout en gecorrodeerd metaal, waar sprookjesachtig theaterlicht de ruimte omtovert in de devote wereld van zuster Angelica.

Angelica is afkomstig uit een adellijke Florentijnse familie. Ze werd gedwongen haar intrede in het klooster te doen om te boeten voor een buitenechtelijke relatie waaruit een zoontje werd geboren. Wanneer een mysterieuze bezoeker in een grote koets zich bij het klooster aandient, hopen de nonnen op goed nieuws. Het blijkt een familielid van Angelica te zijn die haar slechts bezoekt voor administratieve familieaangelegenheid. De vrouw wijst Angelica andermaal op de zonde die zij heeft begaan. Wanneer Angelica vraagt naar haar zoontje hoort ze dat haar kindje is overleden... Haar verdriet is onoverkomelijk; nooit heeft ze hem in haar armen kunnen sluiten. Angelica pleegt zelfmoord om bij haar kindje te komen. Maar… brengt deze tweede zonde hen weer samen? 

De titelrol wordt vertolkt door Sílvia Sequeira. Zij won vorig jaar het TV-programma Aria 2022 en wordt beschouwd als één van de allergrootste talenten van dit moment. De opera werd geschreven door de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Suor Angelica maakt deel uit van het opera-drieluik Il Trittico en beleefde in 1918 in New York z’n première. De opera is ook nu nog herkenbaar, vanwege universele thema’s als eenzaamheid, verlies, berouw en de zoektocht naar vergeving. De thema’s krijgen extra lading door de tijd van het jaar, een tijd van bezinning, familiebezoek en aandacht voor elkaar.

Het publiek neemt plaats op een grote tribune met weids overzicht over de hal, die gevuld is met meer dan 3 miljoen boeken. Het publiek zit dicht op de set, met doorkijkjes naar taferelen tussen de stellages en pallets met boeken. In deze betoverende sfeer neemt Suor Angelica je mee terug in de tijd... 

Wanneer:
t/m 1 januari
Prijsinformatie:
Vanaf € 34,95 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Suor Angelica

Boekenhal Sterk
Hellingbaas 1
8401 JH Gorredijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten