Ga naar inhoud
MAP

Lezing Pieter Waterdrinker

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Posthuis Theater, Heerenveen

Kan een roman de werkelijkheid voorspellen? Is alles wat Russisch is slecht? Vanavond is Pieter Waterdrinker te gast bij de SLAH.

Kan een roman de werkelijkheid voorspellen? Is alles wat Russisch is slecht? Vanavond is Pieter Waterdrinker te gast bij de SLAH.

Pieter Waterdrinker is geboren in Haarlem op 17 oktober 1961 als Pieter Arie Johannes van der Sloot. Waterdrinker is de achternaam van zijn moeder, de naam die hij later officieel aannam. Hij groeide op in een familiehotel in Zandvoort. Hij studeerde Russisch, Frans en Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, woonde daarna lange tijd op de Canarische Eilanden en werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, De VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland. Hij heeft veel boeken geschreven, waaronder: Lenins

balsem (2013), De Correspondent (reisverhalen) (2014), Poubelle (2016),Tsjaikovskistraat 40 (2017), Een dame in Kislovodsk (verhalen en reportages) (2018), De rat van Amsterdam (2020), en Biecht aan mijn vrouw (2022) Hij woont al twintig jaar samen met de Russische filologe en kookboekenschrijfster Julia Klotchkova, tot begin 2022 afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Toen de oorlog met Ukraine begon zijn ze halsoverkop naar Nederland gevlucht, met hun drie katten.

Kaarten alleen te reserveren via www.slahheerenveen.nl 

Wanneer:
t/m 19 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 12,50
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten