Ga naar inhoud
MAP

Jan Planting, schilder

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Dr8888, Drachten

Museum Dr8888 toont van 4 november 2023 tot en met 31 maart 2024 de tentoonstelling: Jan Planting, schilder. Met deze tentoonstelling presenteert Museum Dr8888 het werk van Jan Planting voor het eerst in de volle breedte.

Jan Planting was schilder. Van beroep, maar vooral voor zijn plezier. Hij was opgeleid als huis- en decoratieschilder en had zijn eigen schildersbedrijf. In Drachten stond hij bekend als ‘Jan mei it boekje’. Zijn schetsboek was nooit ver weg. In zijn vrije tijd legde hij mooie plekjes in de natuur vast en bestudeerde hij het werk van andere kunstenaars, zoals Ids Wiersma en Thijs Rinsema. Plantings honderden landschappelijke tekeningen en schilderijen vormen een brede historische weergave van Drachten en de regio.

Zoals bij iedere tentoonstelling in Museum Dr8888 zijn er ook werken te zien van hedendaagse kunstenaars. Milly Betten, Elise van der Linden en Dirk Zegel geven met verschillende moderne kunstwerken hun visie op het thema landschap en de wisselwerking tussen mens en natuur. Daarnaast presenteren diverse kunstenaars samen met jongeren kunstwerken over het landschap van de toekomst.

De werken van Jan Planting zijn zeer geliefd. In menig huiskamer prijkt een schilderij van Planting aan de muur. We richten een museumzaal in voor een pop-upexpositie voor deze werken. Voor bezoekers een mooie kans om nog niet eerder vertoonde schilderijen te bewonderen. En voor eigenaren uniek dat hun werk een echt museumstuk wordt.

Wanneer:
t/m 31 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Jan Planting, schilder
Museum Dr8888

Museumplein 2
9203 DD Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten