Ga naar inhoud
MAP

Passantenhaven Driewegsluis

Nijetrijne

Passantenhaven Driewegsluis is te vinden helemaal in het zuiden van Friesland, op een rustig eiland in rivier De Linde, vlakbij de prachtige natuurgebieden Weerribben-Wieden en Rottige Meente.

Passantenhaven Driewegsluis is te vinden helemaal in het zuiden van Friesland, op de grens met Overijssel. Het is een rustig eiland gelegen in rivier de Linde, aan de rand van de prachtige natuurgebieden Weerribben-Wieden en Rottige Meente.

Het eiland is te vinden op de plek waar het water van de Lende en de Helomavaart elkaar kruisen, nog steeds is er een sluis in werking op het eiland. 

Je kunt je boot aanleggen in de aanleghaven, en daarnaast is het mogelijk op verschillende plekken langs het eiland aan te leggen.

Er is een modern sanitairgebouw aanwezig. Als gast mag je je afvalwater gratis lozen achter het gebouwtje op de haven. Voor gebruik van water en stroom betaal je wel een kleine bijdrage. 

Voor camperaars die graag op een rustige plek in de natuur kamperen, zijn er een klein aantal camperplaatsen bij de haven aanwezig.

Op het eiland is een restaurant aanwezig waar je smakelijk kunt lunchen en dineren.    

Vanaf het eiland kun je over de charmante witte bruggetjes mooie fietstochten maken langs de Lendevallei of richting de Nationaal Park de Weerribben-Wieden. In deze groene, maar waterijke omgeving is het goed toeven. Gebruik het handbediende veerpontje even verderop om gemakkelijk over te steken naar Oldemarkt in Overijssel. Voor wandelaars is er het Friese Woudenpad: een lange afstandswandeltocht die over het eiland loopt.   

De haven is in eigendom en beheer bij de gemeente Weststellingwerf en is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Passantenhaven Driewegsluis

Lindedijk 3 D
8481 KH Nijetrijne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten