Ga naar inhoud
MAP

Vissen in Zuidoost Friesland

Zelfs in een bosrijk gebied als Zuidoost Friesland zijn er genoeg plekken om lekker een hengeltje uit te werpen. Vissen op snoek, brasem, voorn en andere soorten kan hier op veel plaatsen. Op een mooie vissteiger langs de Turfroute of middenin de natuur in natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen of de Rottige Meente. Geniet van rust, ruimte, overvliegende vogels (misschien zelfs wel de zeearend!) en natuurlijk van dat tikje op je dobber waar je hart sneller van gaat slaan!

Karpers, voorns en brasems

Het is natuurlijk altijd een verrassing wat er aan je haakje hangt wanneer je je hengel ophaalt. Is het witvis? Is het een voorn? Is het een snoekbaars? Of misschien zelfs wel helemeaal niets? Die spanning, in combinatie met de serene rust langs de waterkant, de mooie natuur en het even helemaal niets hoeven, is voor veel mensen het favoriete moment van de week. En waar kan dat nou beter als in Fryslân? Wist je dat er op jaarbasis maar liefst zo'n 100.000 mensen uit binnen- en buitenland naar Fryslân komen om te gaan vissen? Je zou een drukte van belang aan de waterkant verwachten, maar niets is minder waar. Die 100.000 mensen zoeken elk hun eigen plekje, op hun eigen moment. Wanneer kom jij je hengel werpen?

Vind hier verschillende mooie plekken om te vissen

Visstekken in Zuidoost Friesland - Hier worden nog meer visstekken aan toegevoegd!

De natuur waarin veel sportvissen plaatsvindt, kan een therapeutisch effect hebben op de mentale gezondheid van de persoon.

Sportvisbrigade.nl

Meld je favoriete visstek aan!

Heb je zelf een fantastische visstek gevonden waarvan je vindt: daar moeten meer visliefhebbers vanaf weten? Stuur ons de info + foto's naar website@zuidoostfriesland.nl en wij zorgen ervoor dat deze erbij komen te staan op deze pagina!