Ga naar inhoud
MAP

Nationaal Park de Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden is één van de 21 Nationale Parken die Nederland telt. Op de grens van Friesland en Overijssel, ten zuidwesten van Wolvega, ligt dit grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. 
 
Een labyrint van moerasbossen, slootjes, plassen en meren omgeven door hoge rietkragen en bloemrijke hooilanden. Vele bijzondere plantensoorten, vissen, vogels en reptilen voelen zich hier als een vis in het water, Net als mensen die houden van varen, fietsen en wandelen.
 

Kajakken door de wetlands

Wist je dat de 'groene loper' naar Nationaal Park de Weerribben-Wieden, Rottige Meente heet? Niet een heel chique naam voor zo'n rijk natuurgebied. 
 
In dit Natura2000 gebied komen bijzondere dieren en planten voor als de vuurvlinder, otter en bruine kiekendief. Ook zeldzaam: het trilveen. Een slappe bodem die op en neer beweegt als er overheen gelopen wordt. Maak samen met de boswachter een kajak tour door het gebied. 
 
Lees meer
Kajak tour Rottige Meente scheene hoofd lisdoddes

Dit voelt als bewegen door een prachtig levend Nederlands landschapsschilderij

Uit gastenboek Kayak Tjonger Tours - Langelille

Life & Nature centrum de RietNymf

De RietNymf is een natuur en milieu educatief centrum in Munnekeburen, gelegen in het onderste puntje van Zuidoost Friesland. Er is een otteropvang, waar gewonde en verweesde otters worden opgevangen. In de theetuin kun je terecht voor een kopje eigen verbouwde kruidenthee met honing uit de bijenstal.
 
Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met processen die natuur en milieu beïnvloeden. Ook kun je meerdaagse cursussen volgen over kruiden of paddenstoelen. 
 
Ga naar het centrum
Riet water Tjonger Otter

Bedrijven in de buurt

Routes in de buurt