Ga naar inhoud
MAP

Museum Belvédère

Heerenveen

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland, in directe relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland.

In het schilderachtige Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland, in directe relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland.

Tevens biedt het museumcafé (de glazen verbinding) met de wisseltentoonstellingszaal de mogelijkheid tot eventlocatie voor maar liefst 80 personen. Je bevindt je in een ongedwongen ontmoetingsplaats tussen museum, landschap, architectuur en historie. Je kunt hiervan genieten in het café of vanaf het terras. 

Doordat het museum zich bevindt in het lommerrijke Oranjewoud beschikt het over een eigen Museumpark. Het park wordt gekenmerkt door een sobere eenvoud, waar rust en ruimte hoogtij vieren. Hierdoor kan een museum bezoek, vergadering of feest prima gecombineerd worden met een wandeling door het moderne Museumpark of een langere wandeling door de bossen van Oranjewoud waarbij ook de Belvédère (uitkijktoren) kan worden beklommen.

Duurzaamheid 

GroenLeven is trotste sponsor geworden van Museum Belvédère in Heerenveen.

Het sponsorschap past goed bij GroenLeven. GroenLeven ontwikkelt zonne-energie voor een schonere wereld en een betere toekomst voor de komende generaties, net zoals Museum Belvedere werkt aan het behoud en tentoonstellen van moderne kunst voor de komende generaties, die regelmatig de visie op onze leefomgeving weergeeft. In het nieuwe partnerschap zal dan ook aandacht besteed worden aan de invloed van de mens op het landschap en de veranderingen die de energietransitie met zich mee heeft gebracht in het verleden en zal meebrengen in de toekomst, bijvoorbeeld in een expositie. 

Groepsgrootte event:
max. 80 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum Belvédère

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten