Ga naar inhoud
MAP

Pinksterwandeling Drents-Friese Wold

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Op zondagmiddag 19 mei, Eerste Pinksterdag, organiseert Staatsbosbeheer een lentewandeling in het Drents-Friese Wold. De start is bij het Buitencentrum en de wandeling is ongeveer 5-6 km lang.

Op zondagmiddag 19 mei, Eerste Pinksterdag, organiseert Staatsbosbeheer een lentewandeling in het Drents-Friese Wold. De start is bij het Buitencentrum en de wandeling is ongeveer 5-6 km lang. De natuurgidsen nemen je mee voor een ontspannen wandeling waarbij er veel aandacht is voor wat er op dit moment in de natuur te vinden is. Ze vertellen enthousiast over het gebied en proberen ook antwoord te geven op eventuele vragen.

Meimaand, wandelmaand

De meimaand is bij uitstek een maand om heerlijk in de natuur te wandelen. De temperatuur is over het algemeen vrij aangenaam en de bomen en struiken komen vol in het blad. Wanneer je zou schilderen zou je misschien wel 50 tinten groen kunnen gebruiken in je kunstwerk. Ook barst het buiten van het jonge leven.

Hoewel het spreekwoord zegt ‘In mei leggen alle vogels een ei’, is dit in de praktijk toch wat anders. De meeste vogels hebben hun eerste of soms zelfs tweede legsel al, waarvan de jongen moeten worden grootgebracht. Gelukkig is dit ook de tijd van de rupsen en insecten. Wanneer je thuis een mezenkastje hebt hangen waar koolmeesje of pimpelmeesjes in nestelen, zie je papa en mama mees ook de hele dag in- en uitvliegen met hapjes voor het kroost. Als de jongen zijn uitgevlogen worden ze meestal nog een poosje gevoerd, wat erg leuk is om te zien. Dan zitten ze kwetterend op een takje, met hun bekje open. Soms wapperen ze daarbij ook nog met hun vleugeltjes. “Voer mij, ik heb honger!”

Je kunt in deze tijd van het jaar ook genieten van diverse soorten insecten. Zoals vlinders, bijen en hommels.

In de buurt van water kun je soms verse libellen vinden, die soms jarenlang als larven onder water hebben geleefd en nu na hun transformatie eindelijk het luchtruim kunnen kiezen.

Soms zijn er ook insecten te vinden waar we als mens wat minder gelukkig van worden, zoals muggen. Het is dan ook verstandig om je vooraf in te smeren met een middel tegen stekende insecten. In Nederland volstaat een natuurlijk middel, dat ook in het Buitencentrum te koop is. Ook kun je ervoor kiezen om een shirt met lange mouwen en een lange broek te dragen.

Wandel op 19 mei mee met de gidsen van Staatsbosbeheer en ontdek de natuurschatten van het Drents-Friese Wold tijdens deze twee uur durende Pinksterwandeling.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer.

Informatie in het kort:

Datum: zondag 19 mei 2024

Tijd: 13.30-15.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Kosten: €7,50, <12 jaar €5,00

Aanmelden noodzakelijk: https://www.staatsbosbeheer.nl/seizoenswandelingdfw

Wanneer:
t/m 19 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Pinksterwandeling Drents-Friese Wold
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten