Ga naar inhoud
MAP

Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten

Sint Martenskerk (Dorpskerk) Beetsterzwaag, Beetsterzwaag

De professionele musici Yukiko Hasegawa (piano) en Tobias Borsboom (piano) brengen een programma rond componisten, die op één of andere wijze door de Tweede Wereldoorlog zijn getroffen. De muziek wordt mondeling toegelicht.

Op zondagmiddag 5 mei 2024 begint om 16:00 uur in de historische Sint Martenskerk (Dorpskerk) van Beetsterzwaag het klassieke Vijf Mei Concert door de professionele musici Yukiko Hasegawa (piano) en Tobias Borsboom (piano). Zij brengen een programma rond componisten, die op één of andere wijze door de Tweede Wereldoorlog zijn getroffen. De muziek wordt mondeling toegelicht.

Pianist Yukiko Hasegawa staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Ze is geboren in Hamamatsu, Japan en woont nu in Nederland. Actief als pianist treedt ze zowel solistisch op als in kamermuziekverband voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen. Internationaal trad Hasegawa op in Duitsland, Polen en Japan. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Hamamatsu, Japan met het Philharmonisch Orkest van Krakau en Beethovens 5e pianoconcert. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, waarmee ze regelmatig in Japan optreedt. In 2019 waren zij de winnaars van de ‘Shizuoka no Meishu-tachi’ audities. Yukiko Hasegawa genoot haar beginopleiding piano in Tokio en is later in Amsterdam bij Willem Brons afgestudeerd, die haar spel ‘verfijnd, sensitief en muzikaal’ noemde. Meer info op haar website: https://www.yukikohasegawa.com/

Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) en zijn cd met Pan van Vítězslav Novák (Pianoclassics, 2021) is met veel lof in de pers en media onthaald. Meer info op zijn website: https://www.tobiasborsboom.com/ .

Het programma bestaat uit stukken van Nederlandse componisten die werden vervolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder Rosy Wertheim. Pianomuziek van o.a.: Leo Smit (Divertimento); Hans Henkemans(Vier stukken), Dick Kattenburg, Geza Frid, Rosy Wertheim, (6 Morceaux de Piano voor piano solo), Henriette Bosmans (Zes preludes voor piano solo).

Organisatie: Cultbee, met dank aan vrijwilligers, donateurs (Cultbee is een culturele ANBI), partners, subsidiegevers. Reserveren aanbevolen!  Meer info: www.cultbee.nl

Foto-bijschriften: Tobias Borsboom tijdens concert in Peize (foto MMees); Yukiko Hasegawa achter haar vleugel (foto Annelies van der Vegt).

Datum:                zondag 5 mei 2024
Plaats:                 Sint Martenskerk (Dorpskerk) Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren:           gratis parkeren naast de kerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang:            16:00 uur;  Welkom vanaf 15:40 uur. Er wordt fris of koffie/thee geschonken.
Einde:                 17:15 uur; het concert duurt een uur zonder pauze.
Entree:               Concert € 15, -   (t/m 18 jaar: gratis).
Kaart-voorverkoop - online via Eventbrite

https:// Vijf_Mei_Concert_Cultbee_05-05-2024.eventbrite.nl

Wanneer:
5 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,- (regulier)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten
Sint Martenskerk (Dorpskerk) Beetsterzwaag

Van Lyndenlaan 5
9244 BV Beetsterzwaag
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten