Ga naar inhoud
MAP

Genieten in theetuinen van Zuidoost Friesland

Theeleuten zijn welkom in Zuidoost Friesland. Hier vind je prachtig aangelegde tuinen waar je in alle rust een kopje verse kruidenthee kunt drinken. Maak eens een mooie fietstocht langs de verschillende theetuinen in Het Andere Friesland!

Adelijke theetuin

De Tropische kas in Beetsterzwaag is een kassencomplex uit 1869, aangelegd door Jonkheer Jan Anne Lycklama à Nijeholt. Vandaag de dag kun je hier nog steeds genieten van een weelderige verzameling tropische planten. 

Het complex bestaat uit onder andere een Druivenkas uit 1869, een Oranjerie met bijzondere cactussen, kleurrijke borders en natuurlijk een ontvangstkas met terras waar je een lekker kopje thee kunt drinken. Het is een idyllisch plekje aan de hoofdstraat van Beetsterzwaag.

Lees meer hierover
Beetsterzwaag, De Tropische Kas Theekopje High Tea

Een paradijsje op aarde... en die serene rust!

Uit gastenboek Sela Tuinen - Appelscha

Culinaire fietstocht

Meer dan thee! Selatuinen organiseert samen met de Buytenplaets en de Holthof een heerlijke culinaire fietstocht waarbij je in één dag 50 kilometer fietst, drie verschillende tuinen bezoekt en waar je geniet van thee of koffie met iets lekkers, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

Dit arrangement is te reserveren met 2 of meer personen: het perfecte moederdagcadeau!

Reserveer dit arrangement
Boom tuin Plantaardigheidjes Dessert Volle Leven

Wat zoek je

Filter op:

10 resultaten