Ga naar inhoud
MAP

Genieten in theetuinen van Zuidoost Friesland

Theeleuten zijn welkom in Zuidoost Friesland. Hier vind je prachtig aangelegde tuinen waar je in alle rust een kopje verse kruidenthee kunt drinken. Maak eens een mooie fietstocht langs de verschillende theetuinen in Het Andere Friesland!

Adelijke theetuin

De Tropische kas in Beetsterzwaag is een kassencomplex uit 1869, aangelegd door Jonkheer Jan Anne Lycklama à Nijeholt. Vandaag de dag kun je hier nog steeds genieten van een weelderige verzameling tropische planten. 

Het complex bestaat uit onder andere een Druivenkas uit 1869, een Oranjerie met bijzondere cactussen, kleurrijke borders en natuurlijk een ontvangstkas met terras waar je een lekker kopje thee kunt drinken. Het is een idyllisch plekje aan de hoofdstraat van Beetsterzwaag.

Lees meer hierover
Beetsterzwaag, De Tropische Kas Theekopje High Tea

Een paradijsje op aarde... en die serene rust!

Uit gastenboek Sela Tuinen - Appelscha

Culinaire fietstocht

Meer dan thee! Selatuinen organiseert samen met de Buytenplaets en de Holthof een heerlijke culinaire fietstocht waarbij je in één dag 50 kilometer fietst, drie verschillende tuinen bezoekt en waar je geniet van thee of koffie met iets lekkers, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

Dit arrangement is te reserveren met 2 of meer personen: het perfecte moederdagcadeau!

Reserveer dit arrangement
Boom tuin Plantaardigheidjes Dessert Volle Leven

Wat zoek je

10 resultaten

 • Tuinkaffee Buitengewoon

  Tuinkaffee Buitengewoon BuitenGewoon terras

  Tuinkaffee BuitenGewoon is gevestigd aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen, tussen de watersportdorpen Aldegea en Earnewâld. Gedurende uw ontdekkingstocht door dit prachtige natuurgebied kunt u hier uitrusten en genieten van een heerlijk kop koffie, thee, of frisdrank met wat lekkers.

  Oudega
 • Sela Tuinen en B&B Tuinkamer

  Sela Tuinen en B&B Tuinkamer

  Selatuinen, meer dan een tuin alleen De tuin van Ingrid Cornelisse aan De Bult in het buitengebied van Appelscha is niet alleen het visitekaartje van haar ontwerpbureau, maar inmiddels ook een plek waar muziekliefhebbers samenkomen en waar B&

  Appelscha
 • Fraai

  Fraai

  Mini-camping, B&B en Theetuin Fraai in Haulerwijk is een heerlijk relaxte plek om te verblijven. Slaap eens in een SRV-wagen, een Pipowagen of in één van onze retro-caravans en kom lekker ontbijten in het Theehuisje. Kampvuurtje toegestaan.

  Haulerwijk
 • Liefhebberij de Hooiberg

  Liefhebberij de Hooiberg

  Koffie- en theeschenkerij, vlindertuin en natuurgalerie.

  Katlijk
 • Tropische Kas Beetsterzwaag

  Tropische Kas Beetsterzwaag

  Dit kassencomplex bestaat uit een Tropische Kas met een weelderige verzameling tropische planten waaronder orchideeën; een Druivenkas uit 1869; een Oranjerie met o.a. bijzondere cactussen; een ontvangstkas met terras; prachtige borders. Oase van rust.

  Beetsterzwaag
 • De Vissertún

  De Vissertún

  Theeschenkerij en High Tea

  Makkinga
 • Petra's Sommerkafé

  Petra's Sommerkafé

  Geniet op ons sfeervolle terras met Scandinavische invloeden van een uitgebreide koffiepauze met altijd huisgemaakt gebak.

  Langelille
 • Nijsgjirrich

  Nijsgjirrich

  Nijsgjirriche cadeauwinkel met Koffie&Thee Schenkerij. Een inspirerende ontmoetingsplek waar unieke eigen gemaakte producten en diensten naadloos op elkaar aansluiten. Met aandacht voor duurzaamheid, hergebruiken en sociaal ondernemen.

  DRACHTSTERCOMPAGNIE
 • De Buytenplaets

  De Buytenplaets

  Aan de rand van Vlechtdorp Noordwolde.

  Noordwolde
 • Tala Lodge

  Tala Lodge

  Tussen het Drents Friese Wold en het Fochteloërveen ligt Tala Lodge. Gelegen aan de rand van het Fochteloërveen is Tala Lodge de basis voor uw ontdekkingstocht door deze bijzondere omgeving. Als u cultuur zoekt dan ligt Assen met het Drents Museum op...

  Ravenswoud