Ontmoetingskerk Beetsterzwaag
Beetsterzwaag
De Ontmoetingskerk is ontworpen door architecten G. Groenewold en Sipma en eigendom van de Protestantse gemeente ViaPacis. De eerste steen werd gelegd op 1 oktober 1966 door ds. J.J.R. Baas. De opening vond plaats op woensdag 22 maart 1967.
Neem alvast een kijkje
- Open popup met vergrote afbeelding Ontmoetingskerk Beetsterzwaag
- Open popup met vergrote afbeelding Ontmoetingskerk grote zaal interieur
- Open popup met vergrote afbeelding Ontmoetingskerk, podium en orgel , Beetsterzwaag
De Ontmoetingskerk is eigendom van de Protestantse gemeente ViaPacis te Beetsterzwaag. De kerk is ontworpen door architecten G. Groenewold en Sipma en gebouwd door Aannemer S. Klaver en zn. uit Drachten. De eerste steen werd gelegd op 1 oktober 1966 door ds. J.J.R. Baas. De opening vond plaats op woensdag 22 maart 1967. De nieuwe aanbouw, met onder andere het jeugdhonk, is ontworpen door architect Kijlstra uit Beetsterzwaag. Met de bouw is begonnen in 1984. In 1986 werd het in gebruik genomen. Dit is een grote, hoge, rechthoekige ruimte, met een glasheldere akoestiek. Er is plaats voor ongeveer 250 mensen, en er staan losse stoelen in. Er is een vast podium over de volle breedte, waarop in de hoek het orgel staat, dat op 28 april 1972 in gebruik is genomen. Het orgel is gebouwd door de firma Pels en van Leeuwen uit Alkmaar. In 1991 is het orgel schoongemaakt en uitgebreid.
Parkeren kan op het parkeerterrein naast de kerk aan de Vlaslaan, of achter Zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26.
Meer informatie op: https://www.viapacis.nl/over-ons/kerkgebouwen-begraafplaats/
- Tijdelijk gesloten Dagelijks t/m 1 maart 2026 10.00 - 18.00 uurneem contact op met de koster
- Afstand tot jouw locatie:
Hier vind je Ontmoetingskerk Beetsterzwaag
Ontmoetingskerk, ingang VlaslaanAchter de Hiemen 41
9244 BP Beetsterzwaag Plan je route
vanaf jouw locatie
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Doarpstsjerke Rottevalle
Doarpstsjerke RottevalleDe voormalige hervormde kerk staat op een verhoogd kerkhof. Binnen in de kerk valt op dat er veel licht in de kerk binnenvalt. Dat geeft het interieur van de kerk een aangename sfeer.
Rottevalle -
Kapelle van Haskerdijken
Kapelle van HaskerdijkenDe kapelle van Haskerdijken is een oud kerkje dat er al eeuwen staat. Vroeger was het een kapel dat bij een klooster hoorde, vandaar dat het nu nog steeds De Kapelle wordt genoemd.
Haskerdijken -
Kerk Nieuweschoot
Kerk NieuweschootDit kerkje onder de rook van Heerenveen fungeert tegenwoordig als aula van het naastgelegen uitvaartcentrum. Het is rustig gelegen en combineert oorsp...
Nieuweschoot -
Piterkerk Lippenhuizen
Piterkerk LippenhuizenDe Piterkerk is een karakteristieke en onlangs geheel gerestaureerde kerk in het centrum van Lippenhuizen. In de middeleeuwen verrees de kerk op een hoogveenpakket van enkele meters dik dat elders in het dorp verdwenen is.
Lippenhuizen -
De Schutse Appelscha
De Schutse AppelschaAppelscha in de 13e eeuw bestond uit de vier boerengemeenschappen Boerestreek, Aekinga, Terwisscha en de Bult. In die tijd waren kerkbelijdenissen Roo...
Appelscha -
Fresco in de Sint Martinuskerk
Fresco in de Sint MartinuskerkIn de Sint Martinuskerk in Boazum is bij een restauratie een bijzondere fresco ontdekt. De uit de 12e eeuw stammende kerk vertoont een afbeelding van een baardloze Jezus. Zeer bijzonder. De kerk zelf is één van de oudste Romaanse kerken in Friesland.
Boazum -
Hervormde Kerk Jubbega-Schurega
Hervormde Kerk Jubbega-SchuregaDe Hervormde Kerk Jubbega-Schurega werd in 1734 opgericht met steun van grietman Martinus van Scheltinga, waarvan het familie wapenschild nog steeds zichtbaar is boven de ingang.
Jubbega -
Terbandster Tsjerke Terband
Terbandster Tsjerke TerbandIn 1843 kreeg de Terbandster tsjerke zijn huidige neoclassistische kerkvorm met sierlijke rondbogen en pilasters. Voorheen werd de kerk Rotondekerk genoemd, vanwege de ligging aan een rotonde bij de snelweg, het klaverblad bij Heerenveen.
Terband -
Trefkerk Appelscha
Trefkerk AppelschaTer vervanging van een in 1903 afgebrande kerk (uit 1869) die gewijd was aan Nicolaas, werd in 1903 een recht gesloten zaalkerk gebouwd naar plannen v...
Appelscha -
St. Hippolytuskerk Olterterp
St. Hippolytuskerk OlterterpRomantisch kerkje met klokkenstoel, in de bosrand gelegen, vlakbij Beetsterzwaag, dateert uit 1500 met een toren uit 1744. Behoort aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken en is vooral als concertzaal, expositieruimte, en trouw- of rouwlocatie in gebruik.
Olterterp
Routes in de buurt
-
Drachten - Beetsterzwaag - Olterterp - Ureterp | Bonifatius Kloosterpad: rondje 8
Drachten - Beetsterzwaag - Olterterp - Ureterp | Bonifatius Kloosterpad: rondje 8(27.2 km)Drachten -
Nij Beets - Olterterp | Koningspad XL: etappe 9
Nij Beets - Olterterp | Koningspad XL: etappe 9(16.2 km)Nij Beets -
Fietsrondje De Veenhoop - Beetsterzwaag - Drachten
Fietsrondje De Veenhoop - Beetsterzwaag - Drachten(74.4 km)De Veenhoop