Ga naar inhoud
MAP

Sint Thomaskerk en klokkenstoel Katlijk

Katlijk

De Thomaskerk van Katlijk dateert uit 1525, het is een opvallend kerkje omdat de toren ontbreekt. In plaats daarvan staat er een losstaande dubbele klokkenstoel. Het Sint-Thomasluiden vindt ieder jaar rond oud en nieuw plaats om boze geesten te verjagen.

In de bosrijke omgeving van Katlijk, vind je de Sint Thomaskerk op een schilderachtige locatie aan de buitenzijde van het dorp.

In 1254 wordt er al melding van een kapel in het dorpje Katlijk gemaakt. De huidige Sint Thomaskerk dateert uit 1525, het is een opvallend kerkje omdat de toren ontbreekt.

In plaats daarvan staat er een losstaande dubbele klokkenstoel. In 1952 zijn er nieuwe klokken in gekomen, omdat de originele klokken in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werden geroofd.

De klokkenstoel van Katlijk is bekend vanwege het Sint-Thomasluiden dat ieder jaar rond oud en nieuw plaatsvindt om boze geesten te verjagen.

Het prachtige kerkgebouwtje is een rijksmonument en is eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Een plaatselijke commissie organiseert er geregeld kerkdiensten, en ook voor rouw- en trouwdiensten is de kerk een populaire plek. Dankzij de uitstekende akoestiek vinden er ook concerten en zelfs cd-opnames plaats. 

Deze kerk ligt aan de tiende etappe van het pelgrimspad Bonifatius Kloosterpad

Meer weten over de kerk? Klik dan hier

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sint Thomaskerk en klokkenstoel Katlijk

Kerkelaan 20
8455 JR Katlijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten