Ga naar inhoud
MAP

Spokeplas (Spoekeplas)

Noordwolde

De Spokeplas is een meertje omgeven door grasveld en bebossing. In de omliggende bossen kan naar hartelust gewandeld worden.

De Spokeplas (ook wel Spoekeplas) vlakbij het dorp Noordwolde, wordt op zomerdagen druk bezocht door zonaanbidders van alle leeftijden. Je kunt er heerlijk zonnebaden op het zandstrand. 

De kwaliteit van het zwemwater is over het algemeen goed doordat toestromende grondwater wordt gezuiverd door zandlagen. Aan de rand van het meertje is een speeleiland gecreëerd waar je heen kunt waden, het water is er ondiep.

De Spokeplas ligt midden in het kleine wandelbos Spokedam. De plas ligt beschut in de bossen en het strand is zonnig en bijna windvrij. Kinderen, groot en klein, kunnen veel spetter- en speelplezier beleven in het water. En rond de plas kun je heerlijk picknicken, dus vergeet je picknickmand en -kleed niet!

  • Aan de Elsweg is een parkeerplaats, tegenover camping Heanestede. Vanaf hier is ongeveer 100 meter lopen naar de zwemplas.
  • Rondom de Spokeplas zijn honden niet toegestaan, daarbuiten zijn honden aangelijnd toegestaan. Er is een hondenlosloopgebied in het bosje aan de andere kant van de Elsweg.
  • Op zonnige dagen in de zomer is de kiosk open voor een koud ijsje of verfrissend drankje!

Meer lezen over zwemplassen en zwembaden in Zuidoost Friesland?

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Spokeplas (Spoekeplas)

Elsweg
8391 KB Noordwolde
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten