Ga naar inhoud
MAP

Licht op Drachten

Hét lichtkunstfestival van het Noorden!

Drachten beleefde in 2023 de eerste editie van het nieuwe festival Licht op Drachten. Een tiendaags lichtkunstfestival in en rond het centrum van Drachten tijdens de donkere dagen in het late najaar. Naast een route met grote en kleinere lichtkunstwerken, werd er een uitgebreid programma opgezet.

Met veel verschillende op licht gebaseerde werken, zoals sculpturen, installaties en projecties, zette het festival de verschillende pleinen, gevels, bruggen en verborgen plekken van Drachten op een nieuwe en betoverende manier in het licht. 
 
Heb je de eerste editie van Licht op Drachten gemist maar ben je wel benieuwd naar bruisend Drachten? Ben je op zoek naar een hotel, B&B of andere accommodatie? Hieronder vind je verschillende accommodaties!                          
                                                                                           

Zoek je accommodatie op de kaart!

De eerste editie van lichtkunstfestival Licht op Drachten was een waar spektakel voor iedereen die graag geprikkeld wordt door kunst in de bijzondere setting van het centrum van Drachten. Voor veel bezoekers was het tevens de uitgelezen kans om het centrum van Drachten en de omgeving beter te leren kennen.

Meer weten over wat er allemaal te doen, te eten en te beleven is in Smallingerland? Kijk dan op In Smallingerland!