Ga naar inhoud
MAP

Aanlegplaatsen Engelenvaart (Recreatiegebied De Heide)

Heerenveen

Aan de gehele oostkant van de Engelenvaart, het kanaal tussen de Tjonger en het Nieuwe Heerenveense kanaal en Veenscheiding, kun je met je boot aanmeren.

De aanlegplaatsen langs de Engelenvaart zijn populair bij watersporters. Hier leg je aan langs de kade, bestaande uit een grasstrook met daarachter bossages. Het gehucht Nieuweschoot is het aantrekkelijkst om te liggen. Een beetje noordelijker vind je recreatiegebied De Heide, een mooie plek om te wandelen. Hier is ook een recreatieplas te vinden, waar dankzij de inzet van Hengelsportvereniging Heerenveen goed op o.a. karpers gevist kan worden. Heerenveen ligt op fietsafstand (ongeveer drie kilometer). 

Je hoeft bij deze aanlegplaatsen geen liggeld te betalen.

Heerenveen

Heerenveen, wie kent het niet? Met 30.000 inwoners én een eigen voetbalclub is het één van de grootste en sportiefste plaatsen van Friesland. De Heerenveners noemen hun woonplaats 'n gouden plak; oftewel een geweldige stek om te wonen!

Naast de grote sportevenementen in ijsstadion Thialf en het Abe Lenstra Stadion worden er het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd.

Heerenveen ligt in Zuidoost Friesland en is makkelijk te bereiken: het ligt aan een knooppunt van snelwegen, heeft een treinstation én is bereikbaar via vaarwater.

Heerenveen heeft een gezellig centrum met vele terrasjes, een groot aanbod aan shoppingmogelijkheden en een interessant museum over de Heerenveense historie. In het museum is ook de plaatselijke VVV gevestigd.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Aanlegplaatsen Engelenvaart (Recreatiegebied De Heide)

Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten