Ga naar inhoud
MAP

Hoeve 202

Noordwolde

Hoeve 202 is een B&B voor ruiter en paard.

De voormalige kolonieboerderij met nummer 202 van de Maatschappij van Weldadigheid is omgetoverd tot een prachtige, luxe bed & breakfast voor paard en ruiter. Ook zonder paard of hond bent u van harte welkom. Op Hoeve 202 kunt u naar hartelust buiten zijn en genieten van het buitenleven. Gelegen op de grens van Drenthe en Friesland, met rondom natuur en vlakbij het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een verblijf op Hoeve 202 een ultieme beleving. Het maakt niet uit in welk seizoen u komt. De natuur laat zich ieder jaargetijde van de mooiste kant zien. Een unieke plek om helemaal tot rust te komen.

Kamers en stallen

Er zijn twee twee kamers; de kamer van de Kolonist en de kamer van de Rietvlechter. De kamers zijn ingericht met een sfeer van vroeger en het comfort van nu en hebben beide een eigen badkamer. In de gezellige eet- / zitkamer wordt het ontbijt met lekkere streekproducten geserveerd en kunt u aan het einde van de dag nagenieten met uitzicht op de weilanden.

Het stallencomplex met zeven ruime stallen ligt naast de rijbaan. Er is een aparte afsluitbare zadelkamer, de mogelijkheid om paard en wagen te wassen en genoeg ruimte om een trailer te parkeren. Verschillende stukken weiland staan ter beschikking van de gastpaarden.

Hoeve 202 was tot medio vorige eeuw onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid. Het koloniehuisje, ooit in 1821 gebouwd, werd generaties lang door kolonisten bewoond. In de jaren vijftig heeft de toenmalige familie het huisje gekocht en de deel aangebouwd. Pas in de jaren negentig is het boerenbedrijf gestopt en omgebouwd tot woonfunctie.

Accommodatietype:
Bed and Breakfast
Aantal slaapkamers:
3 slaapkamers
Aantal personen:
max. 6 personen
Groepsgrootte event:
max. 6 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hoeve 202

Hoeve 202
Oostvierdeparten 25
8391XR Noordwolde
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten