Ga naar inhoud
MAP

Natuurkampeerterrein Minicamping Singel

Jubbega

Een kleine ruime natuurkampeerterrein, zonder vaste staanplaatsen, centraal gelegen in De Friese Wouden. Ideaal om het noorden te ontdekken, als tussenstop tijdens de reis op weg naar een andere bestemming, of gewoon om even lekker niets te doen.

Natuurkampeerterrein minicamping Singel is een rustige camping gelegen in het hart van de Friese Wouden. Achter onze voormalige boerderij ligt het kampeerveld met 25 zeer ruime kampeerplaatsen. Een grote zandbak met speeltoestellen voor de kinderen en voor de lekkerbekken fruitstruiken om van te snoepen. Het theeterras en de streekwinkel zijn een mooie aanvulling voor de camping en een rustpunt voor de vele passanten van fietsroutes in "De Frije Wiken" en zuid-oost Friesland. Onze kleine camping ligt 2km. buiten het dorp Jubbega tussen knooppunt 16 en 61.

Camping
Op onze kleine camping bieden we plek aan 20 ruime kampeerplaatsen en vijf ruime camper plaatsen. We bieden geen seizoenplaatsen aan. Wel verwelkomen we kampeerders op de fiets of wandelaars van één van de lange afstand wandelpaden.

Theeterras
Voor de boerderij, onder de bomen, bevindt zich een genoeglijk theeterras. Achter tussen de schuren ook. Rustpunten, niet alleen voor de campinggasten, maar ook voor passanten die even willen pauzeren. Een ijsje, een stukje huisgemaakt gebak of je eigen boterhammetje, het kan allemaal.

Trekkershut
Aan de rand van onze kleine camping hebben we in de boomwal een trekkershut geplaatst. Uit eigen ervaring weten we hoe leuk het kan zijn om te overnachten in z'n knus onderkomen. Met uitzicht over de weilanden geeft onze hut alle gelegenheid tot rust na een fietstocht of zo maar een paar dagen niets. De trekkershut geeft vrienden op de fiets of wandelaars een slaapgelegenheid voor vier personen. Maar is natuurlijk zeer geschikt om lekker met z'n tweeën te genieten van rust en ruimte.

GreenKey Goud

Het sanitairgebouw is onlangs vernieuwd en verduurzaamd. Naast dikke isolatie en tripple ramen hebben alle douches warmte terugwinsystemen en spoelen we de toiletten met regenwater. Ook de wasmachines wassen met regenwater. Om het verbruik van drinkwater nog verder te besparen is er een vaatwasmachine in de algemene keuken. We maken schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen en de producten in de streekwinkel en theeterras zijn zoveel mogelijk biologisch.

Duurzame ondernemer

Bij Natuurkampeerterrein Minicamping Singel staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Rekening houdend met de streek hebben wij onze camping eigenhandig en eenvoudig opgebouwd, waarbij we geprobeerd hebben om op te gaan in het landschap. Er is een gevarieerde flora en fauna. Zo zijn er veel verschillende libellen te zien en vliegen er 's avonds geregeld vleermuizen over de camping.

 • Duurzaam gebruik van water

  - We hebben een regenwaterput van GEP om water op te vangen. De toiletten worden nu met dit regenwater gespoeld, wat dus drinkwater bespaart. - Green Key Goud

 • Duurzame energiebronnen

  - Alle douches in het nieuwe sanitair gebouw zijn voorzien van een warmteterugwinning (WTW) systeem. De warmte van het wegstromende douchewater wordt gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen, wat dus energie bespaart. Het gebruikte systeem is de douchegoot WTW ''Trombone PHI'' van het Nederlandse merk DSS. - Green Key Goud

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  - Er is een kleine kampwinkel met streekproducten en andere biologische producten. Het is mogelijk om diverse natuurexcursies te boeken met onze huis-ecoloog. - Green Key Goud

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurkampeerterrein Minicamping Singel

Singel 23
8411CJ Jubbega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten