Ga naar inhoud
MAP

Lezing Gerbrand Bakker

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Posthuis Theater, Heerenveen

Gerbrand Bakker is geboren in de Wieringerwaard op 28 april 1962. Hij studeerde cultureel werk in Leeuwarden, Nederlandse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide in juli 2006 in Alkmaar de opleiding tot vakbekwaam hovenier.

Vanavond krijgt u bij de SLAH niet zomaar een schrijver te zien, maar een schrijver die het kan hebben over tuinieren, over schaatsen, over het verbouwen van je huis, en over kappers! Wie van u heeft nog herinneringen aan de vliegramp op Tenerife? Of aan Calimero? Gerbrand Bakker komt ons heel veel vertellen.

Gerbrand Bakker is geboren in de Wieringerwaard op 28 april 1962. Hij studeerde cultureel werk in Leeuwarden, Nederlandse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide in juli 2006 in Alkmaar de opleiding tot vakbekwaam hovenier. Daarnaast is hij schaatsinstructeur. Tegenwoordig woont hij in de Duitse Eifel.

Zijn debuutroman Boven is het stil (2006) werd bekroond met onder meer de toonaangevende International impact Dublin Literary Award, is voor toneel bewerkt en verfilmd en werd in meer dan dertig landen verkocht. Ook zijn romans Perenbomen bloeien wit (2007) en Juni (2009) zijn op het toneel gebracht. In de reeks Privédomein publiceerde hij zijn dagboeken Jasper en zijn knecht en Knecht, alleen. Zijn andere non-fictiewerken zijn Rotgrond bestaat niet en De 3 bestaat niet. Zijn roman De omweg (2010) stond op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs, werd bekroond met de Independent Foreign Fiction Prize, een voorloper van de International Booker Prize, en wordt nu verfilmd. Al zijn romans zijn wereldwijd vertaald. Begin 2022 verscheen zijn nieuwste roman De kapperszoon. 

Wanneer:
t/m 16 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 12,50
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten