Ga naar inhoud
MAP

Boswandeling en terrarium maken (7+)

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Bakkeveen

Houd je van het bos, en zou je willen dat je een stukje mee kunt nemen naar huis? Dat kan! Onder begeleiding van een boswachter gaan we in het bos alles verzamelen dat je nodig hebt om een terrarium te maken, zodat je een heel klein stukje bos in je vensterbank...

Houd je van het bos, en zou je willen dat je een stukje mee kunt nemen naar huis? Dat kan! Onder begeleiding van een boswachter gaan we in het bos alles verzamelen dat je nodig hebt om een terrarium te maken, zodat je een heel klein stukje bos in je vensterbank kunt zetten. In het bos is van alles te zien en te vinden, Van mos, varens en bomen, tot pissebedden, kikkers en herten. De boswachters van It Fryske Gea kunnen daar alles over vertellen. Daarom hebben we er één meegevraagd om samen met ons het bos in te gaan om van hen te leren wat er in het bos leeft en welke rol de dieren en planten daarin spelen. 

We starten met een boswandeling. De boswachter vertelt onderweg veel over het bos en de dieren en planten die erin leven. Tijdens de wandeling gaan we samen ook spullen (zoals modder, mos, takjes en eikeltjes) verzamelen om een terrarium mee te maken. Een terrarium is een stukje natuur dat in een afgesloten omgeving zichzelf in stand kan houden en waar zelfs (kleine) dieren in kunnen overleven.  

Na de wandeling staat er wat drinken en lekkers voor je klaar. Daarna gaan we de spullen die we samen verzameld hebben gebruiken om je terrarium te maken. Je kunt deze zo netjes of wild maken als je zelf wilt. Na afloop mag je deze natuurlijk mee naar huis nemen en krijg je van ons nog wat tips mee voor de verzorging van je nieuwe pronkstuk. 

Deze activiteit is voor kinderen van 7-12 jaar, meedoen kan alléén onder begeleiding van 1 ouder of voogd.  Aanmelden via Bibliotheek Drachten.

Wanneer:
t/m 26 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Boswandeling en terrarium maken (7+)

De Schaapskooi
Jarig van der Wielen Wei 2
9243 SH Bakkeveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten