Ga naar inhoud
MAP

Anna Drijver (solo) - De mannen van Maria

Het Posthuis Theater, Heerenveen

Waargebeurd verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd haar eigen weg koos

‘De mannen van Maria’ vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan. Het is een uitzonderlijk historisch relaas, doorspekt met thema’s die ook in deze tijd relevant zijn.

In 1625 wordt de achttienjarige Maria van Aelst door haar ouders naar ‘de Oost’ gestuurd, het huidige Indonesië. In Batavia, het hete, stinkende koloniale hoofdkwartier van de VOC, zijn meisjes nodig. Nette Hollandse meisjes om Hollandse kinderen te baren. Maar in plaats van te zuchten onder de natte hitte, gaat Maria handelen, dwars tegen alle verboden in, om het wachten op een kind te verzachten. Vier jaar later is ze voor de tweede keer weduwe én rijk.

Actrice Anna Drijver was zeer onder de indruk van het boek ‘De mannen van Maria’ van Anneloes Timmerije en vroeg de veelbelovende toneelschrijver Maxine Palit de Jongh de roman te bewerken tot een indringende monoloog. Olivier Diepenhorst tekent voor de regie.

Wanneer:
12 februari 2025
Prijsinformatie:
Vanaf € 24,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Anna Drijver (solo) - De mannen van Maria
Het Posthuis Theater

Fok 78
8441BR Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten