Ga naar inhoud
MAP

Sela Tuinen en B&B Tuinkamer

Appelscha

Selatuinen, meer dan een tuin alleen. Paviljoen mét B&B kamers middenin Nationaal Park Drents-Friese Wold.

De tuin van Ingrid Cornelisse aan De Bult in het buitengebied van Appelscha is niet alleen het visitekaartje van haar ontwerpbureau, maar inmiddels ook een plek waar muziekliefhebbers samenkomen en waar B&B gasten een landelijk toevluchtsoord vinden.

Met de hulp van haar echtgenoot Anton van der Veer organiseert Cornelisse de hele zomer door concerten in haar tuin en verwendt ze Randstedelingen die de hectiek van het Westen ontvluchten. Achter in de Selatuin, in de luwte van de boswal van het Drents Friese Woud, ligt het kleine openluchttheater. Oplopend biedt het halfovale theater plaats aan ruim tweehonderd muziekliefhebbers. Vanaf het belvedère bovenaan heb je uitzicht over de omliggende velden.

Een flinke waterplas vormt het natuurlijke decor voor de voorstellingen. Aan de overkant van de vijver is het heerlijk toeven op het ommuurde terras van natuursteen. Ook als er geen muziek klinkt, want dan nemen de uitheemse bewoners van de Victoriaanse volière het moeiteloos over.

Vanaf de voltooiing van het theater is gestart met de programmering van een serie informele zomerconcerten op de zondagmiddag. Liederenrecitals en optredens van instrumentalisten, maar ook met lichte muziek van jazzcombo?s en folksingers.

Een nieuwigheid is de Bed&Breakfast in de Tuinkamer. Omringd door oude bomen en heestergroen hebben de tuinkamergasten de nodige privacy. Van achter het erkerraam kijken zij uit op de ommuurde Selatuin, als het zonnetje schijnt vanaf het beschutte terras. Als de B&B gasten geen zin hebben om de deur uit te gaan voor het diner, dan serveren Ingrid en Anton een smakelijke maaltijd uit de Engelse AGA cooker. Dat kan binnenshuis in de Tuinkamer, maar ook op een fraai plekje in de buitenlucht, bijvoorbeeld onder de platanen van de jeu de boule baan. Selatuinen was ooit het allereerste ontwerp van Cornelisse en haar eigen tuin dient nog steeds als inspiratiebron.

In de loop van de jaren heeft ze niet alleen menige tuin in de wijde omgeving van Appelscha getekend, maar ook daarbuiten, tot in België aan toe. In haar eigen tuin, met de majestueuze linde voor het huis, houdt Cornelisse elke dag open tuin op afspraak. Tuinliefhebbers kunnen ongestoord dwalen door het 5000 m² groen of krijgen op verzoek een rondleiding van de tuinontwerpster zelf.

In het verleden kon men cursussen en lezingen van Ingrid Cornelisse volgen en beluisteren in verschillende culturele centra, vanaf heden doet Cornelisse dit nu ook in hun eigen paviljoen. Onder het genot van koffie en homemade brownies achterin de Selatuinen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sela Tuinen en B&B Tuinkamer

De Bult 3
8426SK Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten