Ga naar inhoud
MAP

Natuurtuin ‘t Hummelhûs

Oudehorne

Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne verbouwt meer dan 140 verschillende onbespoten groente- en fruit gewassen. In de winkel verkopen ze streekprodukten.

Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne verbouwt meer dan 140 verschillende onbespoten groente- en fruit gewassen.

In de winkel verkopen ze streekprodukten zoals honing, kaas, eigen jam van fruit van de natuurtuin 16 verschillende smaken boerenijs, biologisch lams- en rundvlees van Landwinkel Vierhuis en eerlijk varkensvlees van de Kempenear, biologische sappen, kaas van kaasboerderij de Stelp, Frison Wijnen en onbespoten en biologische groenten, fruit en aardappels (de Hummelhûzer rode).

Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met aandacht voor de natuur en smaak heerlijke groenten en fruit gekweekt. Het ongedierte wordt zoveel mogelijk weggehouden door wisselteelt toe te passen. Door elk jaar te wisselen met de gewassen krijgt het ongedierte geen kans. Ook is de hele tuin omgeven door water. Op die manier worden kikkers en padden aangetrokken die veel ongedierte opeten. Op de tuin wordt geprobeerd de natuur z’n werk te laten doen. Bijen zorgen voor de bestuiving van de fruitbomen en produceren tegelijkertijd lekkere honing. Alles in de tuin heeft zijn eigen functie, dit zorgt voor een natuurlijke balans.

Natuurtuin ‘t Hummelhûs is onderdeel van de Friese Foodtour!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurtuin ‘t Hummelhûs

Schoterlandseweg 135
8413 NH Oudehorne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten