Ga naar inhoud
MAP

Parkbossen kunstroute

Oldeberkoop doet bij veel kunstliefhebbers wel een belletje rinkelen. Hier is de jaarlijkse kunstroute Open Stal een plek waar veel kunstliefhebbers bijeen komen. In 2021 bestond de kunstroute maar liefst 50 jaar. De kracht van de kunstroute zit hem in de samenwerking in het dorp. Overal is kunst te vinden, zelfs in garages bij mensen thuis.

Sinds 2019 bestaat er een zeven kilometer lange route door de Parkbossen van Oldeberkoop. Hier staan onder andere beelden die ooit een andere plek gehad hebben, maar nu verweesd zijn. De wandeling langs deze route is het hele jaar door te doen.

16 beelden hebben een permanente plek gekregen in de bossen. Een gratis boekje met routebeschrijving is verkrijgbaar bij restaurant het Koepelbos, hotel restaurant Lunia en de VVV.

Verschillende kunstenaars

In de Parkbossen zijn beelden te zien van verschillende kunstenaars. Zo is het houten beeld met gezicht van de Groninger kunstenaar Gert Sennema. De grote sculptuur is van de Oostenrijkse kunstenaar Hein Mader. Van hem zijn er in de regio nog veel meer beelden te zien. In en om Appelscha vind je namelijk 17 verschillende kunstwerken van zijn hand in de open lucht. Mader liet zich daarvoor inspireren door de natuur, ze verbeelden de zon, de wind en balans. En ook al zijn ze gemaakt van keihard staal, ze lijken te bewegen. Ze wuiven mee op de wind en groeien naar het licht. 

Lees meer