Ga naar inhoud
MAP

Mildam

Ecokathedraal in Zuidoost Friesland

Op loopafstand van Mildam ligt de internationaal geroemde Ecokathedraal van Louis le Roy

De Ecokathedraal in Mildam bestaat uit duizenden vrachten klinkers, trottoirbanden, tegels en restafval van stratenmakers. Vrijwilligers werken nog wekelijks aan dit unieke bouwsel in de natuur, zonder plan vooraf en met vrije energie.

In het nabij gelegen Heerenveen bevindt zich de Le Roy tuin, waar sinds 1966 een ecokathedraal proces in gang gezet: een plek waar natuur en cultuur samenkomen.

De ecokathedraal in Mildam en de Le Roy tuin in Heerenveen zijn beide altijd open en de toegang is gratis voor iedereen. Langskomen in Mildam is het leukst op dinsdagmiddag, dan zijn de vrijwilligers meestal aan het werk. In Heerenveen wordt er op woensdagmorgen gewerkt aan de President Kennedylaan en Europalaan. 

Lees meer
Ecokathedraal Mildam

Galerie kerk

In het dorpje Mildam, is het plaatselijke kerkje omgedoopt tot galerie.

Het Nederlands Hervormde kerkje werd gebouwd in 1726, maar raakte vervallen en werd voor sloop aangewezen. Inwoners van Mildam zorgden echter, met behulp van monumentenzorg, dat het gebouw werd gerestaureerd. De Stichting It Alde Tsjerkje Mildaem beheert nu het gebouw en verhuurt het aan het Kunst Kollektief. 

Het Kunst Kollektief bestaat uit 7 kunstenaars die hier exposeren; de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen! 

Neem een kijkje
Galerie Mildam kerkje

Wat is er te doen in Mildam?

Mildam op de kaart