Ga naar inhoud
MAP

Bernard Allison • Ally Venable • Katie Henry

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Drachten

OP ZONDAG 4 FEBRUARI STAAT DE SCHIJNWERPER IN IDUNA VOLLEDIG GERICHT OP HET 30-JARIG BESTAAN VAN BLUESLABEL RUF RECORDS. OM DIT HISTORISCHE JUBILEUM TE VIEREN IS ER EEN TOURNEE MET DE DRIE POPULAIRSTE ACTS VAN HET LABEL, BERNARD ALLISON, ALLY VENABLE.

OP ZONDAG 4 FEBRUARI STAAT DE SCHIJNWERPER IN IDUNA VOLLEDIG GERICHT OP HET 30-JARIG BESTAAN VAN BLUESLABEL RUF RECORDS. OM DIT HISTORISCHE JUBILEUM TE VIEREN IS ER EEN TOURNEE MET DE DRIE POPULAIRSTE ACTS VAN HET LABEL, BERNARD ALLISON, ALLY VENABLE EN KATIE HENRY.

Bernard Allison, ook wel bekend als de zoon van Luther Allison, heeft diens muzikale erfenis voortgezet. Naast indrukwekkend gitaarspel beschikt Bernard Allison over een zielvolle stem. Zijn muziek overstijgt de traditionele blues door experimentele elementen toe te voegen, zoals invloeden van funk, soul en rock, te horen in zijn recente album ‘Highs and Lows’. Zijn optredens zijn allesbehalve saai; hij behoort tot de meest verrassende bluesartiesten van dit moment.

Ally Venable en haar band behoren wellicht tot de meest getalenteerde vrouwelijke gitaristen van nu. Ze schitterde al op Moulin Blues en smaakt naar meer. Op haar nieuwe album ‘Real Gone’ deelt ze zelfs het podium met bluespioniers Joe Bonamassa en de unieke Buddy Guy. Ondanks verwachtingen maakt Ally Venable luide, opzwepende muziek. Haar inspiratiebronnen zijn Stevie Ray Vaughan en Miranda Lambert. Haar shows zijn uitdagend, gepassioneerd, eerlijk en ruig. Niet enkel Joe Bonamassa en Buddy Guy zagen haar talent, ook Kenny Wayne Shepherd nam haar mee op tour in Amerika. Nu slaat ze haar vleugels uit naar Europa, nadat ze in haar thuisland al omarmd is.

De opkomende artiest Katie Henry is het voorprogramma. De charismatische zangeres, songwriter en multi-instrumentalist brak door in 2022, bouwde aan haar fanschare tijdens de Blues Caravan-tournee van Ruf en bracht haar debuutalbum “On My Way” uit, dat werd gekozen als een van de top-20 albums van het jaar door Blues Rock Review. Henry put uit de rijke muzikale bronnen van de jaren ’60 en ’70, vermengt blues- en soulklanken en zingt met een vibrato dat soms doet denken aan Janis Joplin.

Over Ruf Records
Ruf werd oorspronkelijk opgericht in 1994 en speelde een cruciale rol in de comeback van de Chicago bluesman Luther Allison. Nu is de Duitse label uitgegroeid tot een invloedrijke speler in de internationale blueswereld. In de afgelopen drie decennia heeft Ruf honderden albums uitgebracht, bekende bluesartiesten onderdak geboden en bijgedragen aan het lanceren van de carrières van vele succesvolle artiesten van vandaag.

Wanneer:
t/m 4 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bernard Allison • Ally Venable • Katie Henry

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten