Ga naar inhoud
MAP

Johnny Dowd Experimentele countrypionier

Drachten

IN HET EPICENTRUM VAN COUNTRYMUZIEK, WAAR TRADITIE EN EXPERIMENT ELKAAR ONTMOETEN, STAAT JOHNNY DOWD ALS EEN WARE PIONIER. GEWAPEND MET ZIJN 25STE PLAAT “IS HEAVEN REAL? HOW WOULD I KNOW” KOMT DE AMERIKAAN NAAR DRACHTEN.

IN HET EPICENTRUM VAN COUNTRYMUZIEK, WAAR TRADITIE EN EXPERIMENT ELKAAR ONTMOETEN, STAAT JOHNNY DOWD ALS EEN WARE PIONIER. GEWAPEND MET ZIJN 25STE PLAAT “IS HEAVEN REAL? HOW WOULD I KNOW” KOMT DE AMERIKAAN NAAR DRACHTEN OM IN IDUNA TE IMPONEREN MET ZIJN DIEPGAANDE MUZIEK.

Johnny Dowd doorbreekt trends en mengt stijlen en klanken om een uniek geluid te creëren dat niet onopgemerkt blijft. Hij speelde, produceerde en tourde o.a. met Jon Langford, Sally Timms en Amy LaVere. Zijn avontuurlijke aanpak heeft hem de ‘Alt Country Award’ opgeleverd, een erkenning voor zijn grensverleggende werk. Johnny Dowd is niet bang voor de schaduwzijden van het leven. Zijn teksten zijn doordrenkt met duisternis, zijn muziek doortrokken van ‘noisy breaks’ en experimentele klanken, waardoor een bijna gothic-achtige sfeer ontstaat. Maar wie denkt dat Dowd alleen maar in de diepten van zijn ziel staart heeft het mis. Zijn shows zijn doordrenkt met scherpe zwarte humor en een vleugje absurditeit, waardoor ze gelaagd en uniek zijn.

Dowd’s muzikale reis begon lang geleden in Memphis, de stad die hem inspireerde en nu opnieuw zijn pad heeft gekruist. Zijn 25e studioalbum, “Is Heaven Real? How Would I Know,” vormt het hoogtepunt van deze reis. Dowd stelt diepe filosofische vragen en verkent thema’s van verlies en vreugde in zijn teksten. Zijn stem snijdt door de muziek als een oude ziel die spreekt vanuit het hart van de blues en gospel.

Muzikale omlijsting: DJ Jankobus Seunnenga.

Wanneer:
21 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Johnny Dowd Experimentele countrypionier

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten