Ga naar inhoud
MAP

De Knipe

Het schip in

De zandpaden langs de vaart waren in de eerste helft van de twintigste eeuw alleen geschikt voor ongemotoriseerd verkeer. Vervoer over water was dan ook erg belangrijk. Een belangrijk vervoersmiddel was de Bok en de Praam. Hiermee kon melk vervoerd worden naar de fabriek, en hooi naar verder afgelegen boerderijen. Tot 1967 werden deze vaartuigen ook gebruikt voor de Gondelvaart. De inwoners van De Knipe hebben in 1996 een praam laten bouwen die werd aangeboden aan het dorp. De praam is te zien aan de Ds. Veenweg in De Knipe als herinnering aan deze bijzondere tijd.

Lees meer over de praam

Jabikspaad

Het Jabikspaad is een 150 kilometer lange, bewegwijzerde pelgrimsroute die je van Sint Jacobiparochie in het Noorden van Friesland naar het Overrijsselse stadje Hasselt leidt. Het Jabikspaad loopt ook langs De Knipe.

Wandelend langs het Jabikspaad zul je ervaren wat een pelgrimstocht met je doet. Het ritme van onderweg zijn, ontmoetingen met de natuur, met mensen die je tegenkomt en met jezelf zijn ervaringen die je voor altijd bijblijven. 

Lees meer over het Jabikspaad

Wat is er te doen in De Knipe?

De Knipe op de kaart