Ga naar inhoud
MAP

Beetsterzwaag

Kom lokaal op verhaal in Zuidoost Friesland

Aan de rand van de Friese Wouden vindt u het karaktervolle dorp Beetsterzwaag. In de alom bekende Hoofdstraat treft u prachtige historische panden aan. Deze panden van drieënhalve eeuw oud, zijn de stille getuigen van de adel die het dorp in de 18e en 19e eeuw bewoonde.  

Vandaag de dag is Beetsterzwaag een springlevend dorp! De historische rijkdommen worden met hedendaagse aantrekkelijkheden gecombineerd: galeries, cafés en restaurants, gespecialiseerde winkels en eindeloos veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omliggende bossen en natuurgebieden. 

Je kunt je auto het beste parkeren bij TOP Beetsterzwaag - Harinxmaweg 20 (P-plaats Het Witte Huis), 9246 TL Olterterp - en van hieruit mooie fietstochten en wandeltochten maken.

Lanterfanten in Beetsterzwaag

Vertraag in Beetsterzwaag; de bakermat van het lanterfanten. Lanterfanten is een veredelde vorm van onthaasten.

Er zijn in de loop van de tijd verschillende soorten en definities van lanterfanten ontstaan. Zowel positief als negatief. Richt je eens op de postitieve kant van het lanterfanten.

Voel je je regelmatig gehaast en opgejaagd, kom dan eens naar Beetsterzwaag, daar kun je: 

- Leren genieten van de eenvoudige dingen in het leven
- Leren genieten van de natuur
- Werken aan een betere lichamelijke en geestelijke conditie
 
Als je je leven wat trager laat verlopen en met meer aandacht beleeft, blijft de ervaring beter aanwezig in je herinneringen.

Wil je ook leren lanterfanten? Abonneer je dan op de slowpaper uit Beetsterzwaag; je krijg dan regelmatig lanterfant tips in je mailbox. Gewoon gratis uit Beetsterzwaag. 

Ga naar de website
Lantenfanten Friesland

‘Haar geest was veel te groot voor d’ aarde’

Over Freule Cornelia van Lynden de jonge weldoenster

Lanterfanten is een veredelde vorm van onthaasten, die je op nieuwe ideeën brengt

Beetsterzwaag op de kaart