Ga naar inhoud
MAP

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Appelscha

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een prachtig natuurgebied gelegen in het noorden van Nederland, tussen de provincies Drenthe en Friesland.

Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Aan de rand van dit uitgestrekte gebied vind je het buitencentrum Drents-Friese Wold.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een prachtig natuurgebied gelegen in het noorden van Nederland, tussen de provincies Drenthe en Friesland. Dit nationale park is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland en biedt een divers landschap met bossen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen, en beekdalen.

Enkele kenmerken en hoogtepunten van het Nationaal Park Drents-Friese Wold zijn:

  • Het park heeft een gevarieerd landschap, waardoor het ideaal is voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt door uitgestrekte bossen wandelen, over de heidevelden struinen en genieten van de rustgevende omgeving.
  • Er zijn talloze fiets- en wandelroutes in het park, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Dit maakt het park toegankelijk voor zowel beginners als ervaren wandelaars en fietsers.
  • Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren, waaronder reeën, vossen, dassen, en talrijke vogelsoorten. Het is een geweldige plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.
  • Naast wandelen en fietsen, biedt het park ook mogelijkheden voor andere buitenactiviteiten zoals paardrijden en mountainbiken.
  • Het Nationaal Park Drents-Friese Wold heeft meerdere bezoekerscentra waar je meer te weten kunt komen over de flora en fauna van het gebied, evenals tips kunt krijgen voor activiteiten en wandelroutes.

Dit nationale park is een oase van rust en natuur in het noorden van Nederland en trekt jaarlijks vele bezoekers die willen genieten van de prachtige omgeving en de diversiteit aan activiteiten die hier geboden worden. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Nationaal Park Drents-Friese Wold

Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten