Ga naar inhoud
MAP

Roadtrip Wereldreis door Het Andere Friesland

(68.0 km)

In Zuidoost Friesland kun je een wel hele bijzondere roadtrip maken! Verbaas je vrienden door op één dag maar liefst vier verschillende landen te bezoeken!

De gehuchtjes Moskou, Canada, Frankrijk en Egypte liggen allemaal in Zuidoost Friesland; het zijn stuk voor stuk mooie plekjes om eens te bezoeken vanwege de schitterende natuur rondom. Je rijdt vooral over leuke, rustige binnenwegen waar je af en toe achter een tractor komt te rijden of moet wachten voor overstekende koeien, dus take your time!

Ook tik je tijdens deze roadtrip nog even Petersburg en Willemstad aan. Maak bij iedere buitenlandse plaats een selfie met een plaatsnaambord (soms lastig te vinden!). 

Je komt onderweg langs verschillende natuurgebieden en rustpunten. Deze roadtrip van 68 kilometer kun je in de auto doen, maar natuurlijk ook op je motor of (e)-scooter! 

Dit ga je zien

Startpunt: Canada
Elsloo
1

Canada

Canada is een buurtschap in de gemeente Ooststellingwerf, gelegen op de grens van de dorpen Elsloo en Appelscha, vlakbij Nationaal Park het Drents-Friese Wold.

Canada
2

Drents-Friese Wold

Het nationaal Park Drents Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als nationaal park.

Drents-Friese Wold Drents Friese Wold
3

Frankrijk

Frankrijk is een buurtschap in de gemeente Ooststellingwerf, gelegen vlakbij het dorp Nijeberkoop.

Frankrijk
4

Egypte

Egypte is een buurtschap in de gemeente Ooststellingwerf, vlakbij het dorp Nijeberkoop, waar het formeel onder valt.

Egypte
5

Moskou

Moskou is een buurtschap in Zuidoost Friesland, vlakbij Donkerbroek gelegen.

Moskou
6

Fochteloërveen

Deze schijnbare savanne ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Het is een van de laatste hoogveengebieden in West-Europa. De aanwezige kraanvogels geven het gebied een exotische aanblik.

Fochteloërveen
7

Canadameer (Aekingameer)

Het Canadameer, ook wel het Aekingameer genaamd, is een voormalig zandzuiggat, waar in de zomer veel wordt gerecreëerd. Door de zandafgravingen is het meer best diep!

Canadameer (Aekingameer)
Eindpunt: Canada
Elsloo

Beschrijving

Startpunt: Canada
Elsloo

Een autoroute langs verschillende wereldse plekken in Het Andere Friesland. Bezoek Canada, Frankrijk, Egypte, Moskou, Petersburg en Willemstad, en dat allemaal in één dag!

Eindpunt: Canada
Elsloo