Ga naar inhoud
MAP

Grand Canal

Oranjewoud

In het prachtige Oranjewoud ligt museum Belvédère. Het gebouw, ontworpen door Eerde Schippers is dwars op het water van de Prinsenwijk gebouwd. In het museum heb je een geweldig uitzicht over het Grand Canal. Het museum Belvédère werd in 1703 ontworpen.

In het prachtige Oranjewoud ligt museum Belvédère. Het gebouw, ontworpen door Eerde Schippers is dwars op het water van de Prinsenwijk gebouwd. In het museum heb je een geweldig uitzicht over het Grand Canal. Het museum Belvédère werd in 1703 ontworpen. Het ontwerp van de Grand Canal kwam tot stand na het overlijden van Albertine Agnes. Hierdoor kwam het landgoed Oranjewoud in handen van Prinses Henriëtte Amalia, de moeder van Johan Willem-Friso.

Na het huwelijk met Johan Willem-Friso, kwam Maria Louise op 2 januari 1710 in Leeuwarden te wonen. De prins was echter weinig thuis omdat hij in die tijd meevocht met de Spaanse Successieoorlog. Bovendien zou hij ook een enorme afkeer hebben voor de Friese hoofdstad. In de 18e eeuw was Oranjewoud samen met het Grand Canal een favoriete plek van Maria Louise. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Grand Canal

museum Belvédère (Grand Canal)
van limburg stirumberg 12
Oranjewoud
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten