Ga naar inhoud
MAP

Bij De Compagnons

Waskemeer

Overnachten in een unieke en sfeervolle herderswagen gesitueerd in een prachtige Engelse Parktuin. Ontdek de nabijgelegen dorpen, bossen en steden of maak kennis met de aanwezige Artist Residence.

Authentieke details zoals het gebogen houten plafond en de verhoogde bedstede dragen sfeer geborgenheid uit. De vier stevige metalen wielen zijn met de hand gemaakt door de smid uit het naburige dorp en hebben hem naar zijn huidige plek gereden: midden in een prachtige parktuin, met uitzicht op de natuurvijver waar je onbelemmerd kunt genieten van de loopeenden Geer en Goor. Strijk lekker neer in één van de stoelen of bankjes, pak een boek en verdwijn in de hangmat of tuur over de omliggende velden naar reeën en hazen. In je zomer kun je verhalen en marshmallows delen bij de vuurplaats en als je dan in het donker terug wandelt naar je wagen zul je versteld staan van het overweldigende aantal sterren in een perfect zwarte hemel.

Natuur en omgeving
Tijdens je verblijf in de pipowagen zit je midden in het landschap van het Drents Friese Wold. Grote eikenbomen omlijnen de wegen die je slingerend langs afwisselende natuurgebieden, authentieke boerderijen en oude dorpjes leiden. Zandpaden liggen lonkend te wachten om ontdekt te worden. Het licht glooiende landschap herbergt bossen, heide, zandvlaktes en talloze pingo-ruïnes. De eigenaren vertellen je graag waar je tijdens je fiets- of wandeltocht de vele dassenburchten kunt spotten, of welke routes zich het best lenen om met de auto te touren.

Liever een dagje cultuur snuiven? De steden Leeuwarden en Groningen liggen op steenworp afstand en herbergen unieke winkeltjes, gezellige café’s en uitnodigende musea en theaters.

Voor een culturele beleving hoef je trouwens niet persé het terrein af. De deur van het atelier in de parktuin staat altijd open. Voel je vrij om binnen te lopen en kennis te nemen van de lopende projecten of maak er zelf deel van uit door bijvoorbeeld kennisuitwisseling of workshops.

Accommodatietype:
Huisje van hout
Aantal personen:
max. 2 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bij De Compagnons

Bij De Compagnons
Compagnonsweg 39
8434NX Waskemeer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten