Ga naar inhoud
MAP

Galerie Efterom

Wijnjewoude

In galerie Efterom worden verschillende kunstwerken van diverse kunstenaars tentoongesteld.

In galerie Efterom zijn er verschillende kunstwerken te zien:

Adri Langbroek maakt schilderijen waarbij ontmoeten en afscheid nemen een rol speelt. Keramisten René Kaiser en Gerrie Lulof hebben verschillende werkwijzen maar ze hebben allebei prachtige kunstwerken tentoongesteld in de galerij. Sonja van Dijk boetseert haar kunstwerken met behulp van allerlei hulpmiddelen. Haar werk resulteert vooral in speelse en kleurige objecten. Levendige vormen van oude gebruiksvoorwerpen en gereedschappen aangevuld met staal zijn kunstwerken van Wigle Engelsma die zijn tentoongesteld in de galerie.

 

Daarnaast zijn er ook objecten van glas waarbij vorm en kleur een rol spelen, te zien. Glas gecombineerd met staal , hout en steen leveren verrassende beelden op. Hennie Elzinga is de kunstenares van deze kunstwerken. Ook Monika Rubaniuk en Studio ST maken kunstwerken van glas. Architectuur in klei gemaakt door Anneke Harting is ook te zien in de galerij. Julia Hurks maakt kunstwerken van leer. Alles wordt met de hand gesneden, bewerkt en in vorm gebracht. Janny Klein verwerkt bijzondere stenen en glas objecten in kettingen en armbanden. Tjabel Klok is een keramist die werkt met de oosterse filosofie en levenswijze. Hierdoor past hij oude technieken en stookwijzen toe op vazen, kommen en schalen.

 

Keramiste Anke van der Kwaak verwerkt de Japanse stijl in haar vazen. Het keramisch werk van Jan Laferte kenmerkt zich door de Raku-techniek. Cocky Pater ontwerpt serviesvormen. Het ordenen en zoeken naar ritme door kleur en vorm kenmerkt haar werk. Het keramische werk van Karel Sterk is te beschrijven als sculpturen en vaassculpturen. De kunstwerken van Dick Tillema zijn opgebouwd uit platen klei, soms gecombineerd met andere materialen en vaan Ralu-gestookt. Jikke van de Waal-Bijma probeert het thema mensen te realiseren door te werken met platen klei boetseren en opbouwen.

Benieuwd naar alle kunstwerken? Bezoek galerie Efterom!

 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Galerie Efterom

Galerie Efterom
Te Nijenhuiswei 13
9241 EA Wijnjewoude
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten