Ga naar inhoud
MAP

Spijkerdorp Drachten

Drachten

Het bouwen van eigen hutten is natuurlijk de belangrijkste activiteit in het Spijkerdorp. Voor de jongens en meisjes die al wat ouder zijn is er niks mooier en stoerder dan het bedenken, en vervolgens bouwen van een eigen hut.

Het bouwen van eigen hutten is natuurlijk de belangrijkste activiteit in het Spijkerdorp. Voor de jongens en meisjes die al wat ouder zijn is er niks mooier en stoerder dan het bedenken, en vervolgens bouwen van een eigen hut. Hoe gaat het bouwen van hutten in zijn werk? Vanaf 6 jaar mag je onder begeleiding een hut gaan bouwen. Je kunt je bij de leiding van Spijkerdorp laten inschrijven.

Formulier
Je krijgt dan een formulier mee wat je moet laten invullen en ondertekenen door een ouder of verzorger. Wij willen namelijk dat zij ervan op de hoogte zijn dat jullie op Spijkerdorp gaan spelen en bouwen.

Bouwvergunning
Als je dit formulier dan vervolgens weer inlevert op Spijkerdorp, dan krijg je een “bouwvergunning“. Als er hutten vrij zijn dan krijg je direct een hut, anders moet je wachten tot dat er een hut vrij is gekomen. 

 Bouwmateriaal
Spijkers kun je kopen op Spijkerdorp of meebrengen van huis. De palen, planken en natuurlijk de gereedschappen om een hut te bouwen (hamers en zagen) zijn bij ons ruimschoots aanwezig.  Wel moet er € 0,50 borg per gereedschapstuk betaald worden.

Op Spijkerdorp zijn vele vormen van spelen mogelijk. Zo zijn er allerlei speeltoestellen, zoals: een grote glijbaan op de heuvel, kabelbaan, schommels, wip-wap ’s in diverse uitvoeringen en een klim-klautertoestel in de grote zandbak. Speeltoestellen

In en rondom deze zandbak staan de speeltoestellen voor onze allerjongste bezoekers. Er zijn ook een aantal banken hieromheen, zodat de ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. 

Verder zijn er nog “losse” speelattributen zoals: bandenkarren, loopskies,stelten-lopen e.d. Ook zijn er twee heuse skelters voor de allerjongsten.Op het terrein is ook een basketbal-paal aanwezig.

Bij regen en/of koud weer kan er in het gebouw gespeeld worden. Er zijn daar diverse spelen aanwezig en je kan ook kan je kleuren, knippen plakken e.d.

Als je alleen lekker een beetje wil kletsen is dat ook mogelijk. Ook kun je binnen in het gebouw snoep, ijs, limonade e.d. kopen.

 Spijkerdorp is dé plek waar alle kinderen samen kunnen spelen.

Het speel terrein en overige faciliteiten zijn er voor ingericht dat kinderen met en zonder handicap hier veilig en vertrouwd kunnen spelen en bouwen.

In 2013 zijn hiervoor aanpassingen gedaan in samenwerking met het project Speeltuinbende van het NSGK, waarvoor wij ambassadeur zijn.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Spijkerdorp Drachten

Tjaarda 444
9202LA Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten