Ga naar inhoud
MAP

Delleboersterheide

Oldeberkoop

De Delleboersterheide is 195 hectare groot. In dit gebied is de Catspoele te vinden, dit is een bijzonder mooi ven. De tweede belangrijke locatie is de Hoorn, dit deel van de Delleboersterheide geeft een beeld van de rivierduintjes, zoals deze vroeger vaak...

De Delleboersterheide is 195 hectare groot. In dit gebied is de Catspoele te vinden, dit is een bijzonder mooi ven. De tweede belangrijke locatie is de Hoorn, dit deel van de Delleboersterheide geeft een beeld van de rivierduintjes, zoals deze vroeger vaak te vinden waren langs de Tsjonger.

Rivierduintjes zijn verhogingen in het landschap die ontstaan zijn na de laatste ijstijd, bij wisselende waterstanden van de rivier. Het zand op droge delen werd door de wind opgestoven tot duintjes in de buurt van de rivier, vandaar deze naam. De pingoruïne is een kenmerkend deel van de Hoorn.

“De pingoruïne is een overblijfsel uit de ijstijd. Door het smelten van de ijsheuvel is een rond meertje met een aarden wal ontstaan. Na enkele eeuwen ontstond hier een dik veenpakket.”

Kom genieten van de natuur van de Delleboersterheide en wordt verrast door haar schoonheid.

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten