Ga naar inhoud
MAP

Bruggetje Brandemeer

Oldelamer

In gemeente Weststellingwerf vind je een prachtig natuurgebied. Het Brandemeer. Je kunt hier een wandeling of fietstocht maken, prachtige plaatjes schieten van de natuur of verschillende soorten vogels ontdekken. Dit meer biedt voor ieder wat wils.

Samen met 132 andere natuurgebieden behoort Brandemeer tot een beschermd natuurgebied van Nederland. Dit komt omdat er verschillende soorten dieren worden beschermd die in dit gebied leven. Het Brandemeer is aangesloten met de Rottige Meenthe en Wieden/Weerribben. Staatbosbeheer is de beheerder van dit gebied. Verder vind je aan de noordwestzijde de Tjonger, en aan de zuidwestzijde Helomavaart.

In het natuurgebied Brandemeer is het heerlijk vertoeven voor natuurliefhebbers. Hier komen verschillende soorten planten- en dieren tot leven. Dit gebied heeft verder bijzondere waarden zoals het water met fonteinkruid en krabbenscheer, en de vochtige heide. Een wandeling of fietstocht door het Brandemeer is daarom voor elke liefhebber een authentiek belevenis. 

Een wandeling door het Brandemeer betekent: ''even helemaal weg, de natuur in''. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bruggetje Brandemeer

Oude Maden
Oldelamer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten