Ga naar inhoud
MAP

Koepelbos

Oldeberkoop

Ten zuiden van Oldeberkoop ligt het Koepelbosch, het grootste parkbos in de directe omgeving. Dit bos is rond 1825 aangelegd in opdracht van grietman mr. J.A. Willinge, momenteel is het eigendom van Staatsbosbeheer. 

Ten zuiden van Oldeberkoop ligt het Koepelbosch, het grootste parkbos in de directe omgeving. Dit bos is rond 1825 aangelegd in opdracht van grietman mr. J.A. Willinge, momenteel is het eigendom van Staatsbosbeheer. 

In het parkbos zijn verschillende wandelpaden aangelegd, die bijvoorbeeld langs de vijver lopen. Knoestige eiken en statige beuken markeren de routes.

Hertenkamp
Bij de ingang van het bos bevindt zich een Hertenkamp, waar damherten, geitjes en hoenders rondlopen. Kinderen kunnen er spelen op de speeltoestellen. En er is een pannenkoekboerderij vlakbij!

Natuurspeelplaats
De nieuwe natuurspeelplaats in het Koepelbos is een heerlijke plek om met water, zand en modder te spelen. Met de pomp kunnen kinderen water door de houten liggers laten stromen, die uitmonden in de vijver. Vies worden in het speelbos is een must!

Bloemenweide
Een kleurrijk hoogtepunt in dit bos, is de bloemenweide achter het restaurant. Op bloemen vliegen veel insekten, waaronder bijen, hommels en vlinders die ook van dichtbij goed te bekijken zijn. Pal achter de bloemenweide bevindt zich een mooi eilandje. Bij zonnig en windstil weer spiegelen de bomen in het wateroppervlak en kun je hier prachtige foto’s maken. 

Het Reigerbos
Het Koepelbosch is een aantal jaren geleden opgeknapt. Daarbij is geprobeerd de oorspronkelijke stijl zoveel mogelijk te behouden. Het achterste deel van het bos, het Reigerbos, heeft een wat meer natuurlijk karakter. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het beekdal van het riviertje de Lende, De Batten genaamd.

De Batten
De Batten is een fraai onderdeel van het langgerekte beekdallandschap van de Lende. Dit gebied van Staatsbosbeheer is bijna het hele jaar toegangkelijk, alleen van 1 maart tot 1 juli even niet. In dit drassige, bloemrijke grasland komen onder andere holpiijp, moeraskartelblad en gevlekte orchis voor. De otter voelt zich hier goed thuis, bij de Battenbrug wordt hij regelmatig gesignaleerd.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koepelbos

Stellingenweg
8421 DA Oldeberkoop
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten