Ga naar inhoud
MAP

Drachten (Drachten)

Drachten

In Drachten kun je uitstekend shoppen, uitgaan en genieten kunst & cultuur. Museum Dr8888: dé plek in Friesland voor liefhebbers van Dutch Design.

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. Drachten is met 45.000 inwoners - na hoofdstad Leeuwarden - de grootste plaats in Friesland!

Het dorp is te vinden in het zuidoosten van Friesland en goed bereikbaar met de auto en het OV. Rondom deze grote plaats kun je mooi fietsen, wandelen en varen. 

Je kunt er uitstekend shoppen, uitgaan en genieten kunst & cultuur. Drachten biedt zomers leuke festivals als 'Simmerdeis'.

Laat je verrassen en bezoek inspirerende exposities en voorstellingen in bijvoorbeeld Museum Dr8888: dé plek in Friesland voor liefhebbers van Dutch Design. Maar ook op straat, in de zogenaamde Papegaaienbuurt zijn kleurrijk beschilderde woningen naar ontwerp van Theo van Doesburg te bewonderen. 

Op vakantie in Zuidoost Friesland? Plan een dagje shoppen en museumbezoek in Drachten! En vergeet dan niet de terrasjes langs de Drachtstervaart en op het Raadhuisplein. 

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten