Ga naar inhoud
MAP

Grou (Grouw)

Grou

Grou is een toeristisch maar karakteristiek watersportdorp middenin Friesland met een gezellig centrum.

Grou is een toeristisch maar karakteristiek watersportdorp middenin Friesland.

Het dorp heeft een gezellig centrum met knusse winkeltjes en verschillende restaurants. Er zijn gezellige terrasjes te vinden, zowel in het centrum als aan de waterkant. 

Vanuit Grou kun je in verschillende richtingen over de Friese meren varen. Ook niet-watersporters kunnen genieten van de bezienswaardigheden in en om Grou zoals de schitterende 13e eeuwse Sint-Pieterkerk in het centrum.

Mooie fietspaden zijn er genoeg en bijzonder zijn de vele veerpontjes rondom het dorp waarmee fietsers en wandelaars het water gemakkelijk kunnen oversteken, te weten: Pont Gastvrij Grou, Pont De Burd en Pont De Snoeckbears

Met een veerverbinding kun je onder andere De Burd bezoeken, het is een eiland dat sinds 2006 deel uitmaakt van Nationaal Park De Alde Feanen. Geniet op het eiland van het weidse uitzicht, het cultuurhistorisch landschap, de bijzondere planten, talrijke vogels en drie schitterend gerestaureerde poldermolens. Het patroon van sloten op een groot deel van het eiland bestaat al sinds de 15e eeuw. 

In de zomermaanden worden in en om Grou tal van evenementen georganiseerd.

Grou is vanaf weg (A32), met de trein, met de fiets en over het water gemakkelijk te bereiken.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Grou (Grouw)

9001 ED Grou
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten