Ga naar inhoud
MAP

Lycklamapark

Beetsterzwaag

Schilderachtig park met bankjes en beelden en grote bomen, zoals platanen, eiken, kastanjes, en tulpenboom en een boomgaard met oude appelrassen en de historische Notariskoepel

Jonkheer Jan Anne Lycklama à Nijeholt starte in 1938 met de aanleg van de tuinen voor en achter zijn landhuis. Sinds 1976 zijn deze openbaar toegankelijk. In de nu openbaar toegankelijke tuin en overtuin, behorende bij het Lycklamahûs, vindt de bezoeker getuigen van een adellijk verleden zoals het grafsteentje van de hondjes van de Freule of het theekoepeltje.

In het park staan diverse bijzondere bomen. Jonkheer Jan Anne was verzot op bomen en hij plantte direct bij de aanleg van het park vele bomen. Daardoor staat de grootste plataan van Friesland nu in het Lycklamapark. Naast de vele andere bijzondere bomen zoals de chinese vleugelnoot, tulpenboon, amberboom en moerascypres, is met name de geschroefde stam van een hele oude tamme kastanje indrukwekkend. Een boomgaard met zeldzame appelrassen maakt deeluit van het park.
 

 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lycklamapark

Hoofdstraat 80
9244 BV Beetsterzwaag
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten